siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
28-03-2014, 08:51 PM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
I znowu mnie lewy barek napierdziela, zajebiście...
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
28-03-2014, 10:30 PM
|
|||
|
|||
@BESTIA
Ehhh, kucharz ze mnie kiepski. Tak czy inaczej mieszać twaróg z mlekiem blenderem to też niezbyt dobry pomysł jakbym podczas picia poczuł grudki sera to chyba bym się porzygał autentiko. |
|||
28-03-2014, 11:11 PM
|
|||
|
|||
RedHawk
Rzygnałbyś gdybys poczuł grudke?Ja zanim blendowałem tą miksture to wspomagałem się mikserem i po tym dopiero było grudek od ch*ja Powiem więcej zanim miksowałem chudego z mlekiem to pierwszą metodą na szejka było ugniatanie sera z mlekiem lyżką Grudki wielkości raffaello(czy jakoś tak)i się piło to był hardkor. Ps nie polecam mieszać mleka z jabłkami,gruszkami itp bo wam na papier do kibla nie starczy |
|||
28-03-2014, 11:43 PM
|
|||
|
|||
Organizm nie jest w stanie przyswoić jednorazowo więcej niż 50 g białka.
Obowiązkowo do białka muszą być węgle ,bo one gwarantują prawidłowe przyswajanie |
|||
29-03-2014, 12:24 AM
|
|||
|
|||
(28-03-2014 11:11 PM)Joker napisał(a): Powiem więcej zanim miksowałem chudego z mlekiem to pierwszą metodą na szejka było ugniatanie sera z mlekiem lyżkąJa tak do teraz robię . "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
29-03-2014, 10:01 AM
|
|||
|
|||
@Joker
No to szacunek. Ja kiedyś nie wstrząsnąłem dobrze białka z mlekiem i zostały grudki. Jak mi jedna przez gardło przeleciała to myślałem, że zwrócę @pyra90 Nie ma czegoś takiego. Wszystko zależy od wagi ciała danego człowieka. Jeden potrzebuje więcej tego białka drugi mniej. Jeden może przyswoić maks. 30 g białka a drugi 70 g. A i tak w większości przypadków wszystko rozbija się o ilość posiłków. Jeżeli ktoś je 3-4 posiłki dziennie to całościowe zapotrzebowanie białka musi podzielić na te 3-4 posiłki. Pamiętajmy też, że białko nigdzie nie ginie, nie gubi się. To co się nie przyswoi również zostanie strawione, ale organizm nie wykorzysta tego jako budulec mięśni a dodatkowe kalorie. Spotkałem się ostatnio z opinią - może ktoś kojarzy tego przyjaciela Roberta Burneiki, Michała Konowalskiego, który mówił, że tak na prawdę 1g białka na kilogram masy ciała w zupełności wystarcza do budowania tkanki mięśniowej. Dlaczego tak jest? ponieważ białko ciężko się trawi + musi przejść długi proces by NAPRAWDĘ budować tkankę mięśniową. Do tego dochodzi jeszcze cała masa jedzenia więc problem z trawieniem jest praktycznie murowany. Dla niego białko nie jest aż tak ważne, on stawia na kalorie z dobrych węgli i tłuszczy. Co o tym myślicie? |
|||
29-03-2014, 01:21 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2014 01:28 PM przez BESTIA.)
|
|||
|
|||
Ja myślę że 1,5-2 gram bialka na KMC na masie i 2,5 na redukcji spokojnie wystarczy.Jak slyszę 4 gram bialka na KMC to mi się śmiać chce tyle bialka to kulturyści mogą jeść.
Mi picie twarogu z mlekiem i grudkami też "niezbyt smakowalo":P. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
29-03-2014, 01:27 PM
|
|||
|
|||
@BESTIA
Więcej białka na redukcji? pierwsze słyszę co do zawodowych kulturystów, pod względem jedzenia białka niczym nie różnią się od zwykłego przeciętnego chłopaka na diecie masowej. |
|||
02-04-2014, 10:00 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Więcej białka na redukcji? pierwsze słyszęJa zawsze więcej białka dawałem na redukcji. Dieta The Rocka. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
03-04-2014, 06:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014 07:01 PM przez pyra90.)
|
|||
|
|||
(29-03-2014 01:27 PM)RedHawk napisał(a): @BESTIA To dobrze słyszysz. Zawodowi Kulturysci aplikują sobie końskie dawki HGH ,Insuliny i Anabolików ,nie muszą wieć dodatkowo obciążać organów większą podażą białka bo i tak rosną. Kulturysci to banda oszustów . |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości