Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Układ kategorii wagowych
18-01-2016, 09:05 PM
RE: Układ kategorii wagowych
1. Tu podzielam zdanie większości, można by to było zredukować. Nie jakoś drastycznie, ale faktycznie ze dwie kategorie wśród najlżejszych można by wyciąć. Też mnie śmieszy fakt, że różnica między kategoriami wcale nie rośnie tylko tak się waha - 3 funty, 4 funty i znów 3 funty.
Nie wycinałbym wprost kategorii, ale jakoś zmodyfikował pięć najlżejszych do czterech ze zmienionymi limitami i to samo z kolejną piątką - zrobić cztery z uśrednionymi limitami.

2.
Cytat:anglosaskie jednostki miar są nielogiczne, nieprzejrzyste i bezsensowne.
- a każdy z tych argumentów niemerytoryczny Wink
Jak dla mnie funty powinny zostać, to część historii tego sportu. Brytyjczycy żądzą w Europie, Amerykanie na drugiej półkuli. Może Meksykanie lub Azjaci mogliby się o to pluć. Mi tam to nie przeszkadza, to tylko kwestia przyzwyczajenia się i ew. szybkich przeliczników w myślach.

3. Układ lekkich kategorii - 100% zgody, nielogiczne to to..

4. Dodali Super Średnią i się sprawdziłą, dodali Cruiser - też się sprawdziła. Cruiser powstała po to, żeby zmniejszyć różnicę między półciężką a ciężką. Myślę, że w ostatecznym rozrachunku po paru latach taka przejściówka do 100kg też by się przyjęła.

Moje zdanie: limit kategorii lekko zmniejszyć, ale gruntownie zrobić porządek w tych lżejszych. Funty zostawić.
Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Układ kategorii wagowych - Metzger - 18-01-2016, 04:12 PM
RE: Układ kategorii wagowych - Wit - 18-01-2016, 05:14 PM
RE: Układ kategorii wagowych - Terminator - 18-01-2016, 05:20 PM
RE: Układ kategorii wagowych - Martin - 18-01-2016, 05:41 PM
RE: Układ kategorii wagowych - Gogolius - 18-01-2016 09:05 PM
RE: Układ kategorii wagowych - Wit - 18-01-2016, 09:48 PM
RE: Układ kategorii wagowych - TomaszX - 21-01-2016, 07:47 PM