Niespełnione nadzieje.
|
22-01-2012, 02:52 PM
|
|||
|
|||
RE: Niespełnione nadzieje.
Markoss
Sądzę inaczej. Castillo nie umiał złapać Casamayora przez cały pojedynek. Kubańczyk doskonale chodził na nogach, a Luis biegał za nim, biegał i nic... Problem w tym, że Casamayor nic nie bił, a rundy punktowano dla bardziej agresywnego Meksykanina (chociaż nieefektywnego, ale doceniono to że próbował). Gdyby Casamayor boksował np. to co z pierwszych rund z Corralesem I, albo drugiej połowy II walki z Chico, wygrałby z Castillo. Znakomita praca nóg, balans, ciosy proste, kontry, straszna szybkość. To samo w zupełności wystarczyłoby na Castillo. Ale Casamayor miał jedynie kilka przebłysków w całym pojedynku. O kilka za mało, ale i tak 114-114 wydaje mi się najsprawiedliwszym werdyktem. Zgadzam się co do Diaza, Lazcano i Floyda, ale... Moim zdaniem Casamayor zdecydowanie bardziej nie leżał Castillo niż wymieniona trójka. Kubaczyk był z nich najlotniejszy na nogach i cholernie trudno było go złapać. Luis gonił za Casamayorem, a całą resztę spychał pod liny i okładał, albo przyklejał się do nich i w zwarciu lokował ciosy. Już dobrze nie pamiętam bo walka ta była już dobry kawałek czasu, a jej nagranie na YT jest bardzo marnej jakości... Czy przypadkiem w jednej z końcowych rund Casamayor nie usadził Castillo, ale sędzia nie liczył? Już dobrze tego nie pamiętam i być może Luis tylko poślizgnął się, albo potknął. W 100% zgadzam się z tym, że Casamayor w żadnym razie nie zrobiłby KO na Castillo, Meksykanin miał chyba jedną z najlepszych szczęk w historii boksu. Moim zdaniem miał potencjał, aby wyboksować Castillo, mimo że ten był cholernie niewygodny. Przespał walkę i chciał iść najprostszą drogą oporu, ale na remis zasłużył. Dziwny bokser, nie często walczył na 100% i to jego największy mankament. Jak myślisz Freitas wykorzystał w 100% swój potencjał? Ja mam mały problem z tym zawodnikiem... Nie jestem pewien, czy zakończył karierę bo był wyboksowany, czy raczej złamany mentalnie. Corrales wyrwał mu serce. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości