Włodarczyk vs Mormeck
|
30-10-2012, 06:27 PM
|
|||
|
|||
RE: Włodarczyk vs Mormeck
Nie o kasę chodziło.
Proponowano pieniądze jakich nie dostał za żadną wcześniejszą walkę. Lecz kalkulacja Universum była śmieszna. Co bardziej się opłaci: 1.Raz nabrać chochlą zachłysnąć się i braknie zupy. 2.Czy raczej jeść małą łyżeczką a długo. Universum wychodził z założenia ze druga opcja jest dla nich lepsza bo reklamy i więcej walk o MŚ , choć mniej korzystna dla Michalczewskiego. Historia pokazała że polityka Universum była fatalna zarówno z finansowego jak i sportowego punktu widzenia. Michalczewski przegrał sportowo, bo nigdy nie zaprotestował przeciwko takiej polityce godząc się na warunki Universum , tak samo jak godził się na walki pod niemiecką flagą i hymnem. To drugie jestem w stanie mu wybaczyć bo wiem jaka była sytuacja polityczna a tym samym jego osobista. Raczej wyjścia nie miał chcąc coś osiągnąć. Jedynie co można mu zarzucić to to że nie przerwał tego o wiele wcześniej gdy miał już pozycję aby to zrobić. Dla mnie nie jest on pełnowartościowym Mistrzem Świata, podobnie jak Włodarczyk. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości