Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
siłownia/kulturystyka/bodybuilding
28-03-2014, 08:51 PM
Post: #301
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
I znowu mnie lewy barek napierdziela, zajebiście...

"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie
eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka Rolleyes
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-03-2014, 10:30 PM
Post: #302
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
@BESTIA
Ehhh, kucharz ze mnie kiepski. Tak czy inaczej mieszać twaróg z mlekiem blenderem to też niezbyt dobry pomysł Big Grin jakbym podczas picia poczuł grudki sera to chyba bym się porzygał Big Grin autentiko.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-03-2014, 11:11 PM
Post: #303
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
RedHawk
Rzygnałbyś gdybys poczuł grudke?Ja zanim blendowałem tą miksture to wspomagałem się mikserem i po tym dopiero było grudek od ch*ja Tongue
Powiem więcej zanim miksowałem chudego z mlekiem to pierwszą metodą na szejka było ugniatanie sera z mlekiem lyżką Big Grin
Grudki wielkości raffaello(czy jakoś tak)i się piło to był hardkor.
Ps nie polecam mieszać mleka z jabłkami,gruszkami itp bo wam na papier do kibla nie starczy Big Grin
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-03-2014, 11:43 PM
Post: #304
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
Organizm nie jest w stanie przyswoić jednorazowo więcej niż 50 g białka.
Obowiązkowo do białka muszą być węgle ,bo one gwarantują prawidłowe przyswajanie

[Obrazek: joe-louis-photo-01.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-03-2014, 12:24 AM
Post: #305
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
(28-03-2014 11:11 PM)Joker napisał(a):  Powiem więcej zanim miksowałem chudego z mlekiem to pierwszą metodą na szejka było ugniatanie sera z mlekiem lyżką Big Grin
Grudki wielkości raffaello(czy jakoś tak)i się piło to był hardkor.
Ja tak do teraz robię RolleyesRolleyes .

"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie
eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka Rolleyes
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-03-2014, 10:01 AM
Post: #306
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
@Joker
No to szacunek. Ja kiedyś nie wstrząsnąłem dobrze białka z mlekiem i zostały grudki. Jak mi jedna przez gardło przeleciała to myślałem, że zwrócę Big Grin

@pyra90
Nie ma czegoś takiego. Wszystko zależy od wagi ciała danego człowieka. Jeden potrzebuje więcej tego białka drugi mniej. Jeden może przyswoić maks. 30 g białka a drugi 70 g. A i tak w większości przypadków wszystko rozbija się o ilość posiłków. Jeżeli ktoś je 3-4 posiłki dziennie to całościowe zapotrzebowanie białka musi podzielić na te 3-4 posiłki.

Pamiętajmy też, że białko nigdzie nie ginie, nie gubi się. To co się nie przyswoi również zostanie strawione, ale organizm nie wykorzysta tego jako budulec mięśni a dodatkowe kalorie. Spotkałem się ostatnio z opinią - może ktoś kojarzy tego przyjaciela Roberta Burneiki, Michała Konowalskiego, który mówił, że tak na prawdę 1g białka na kilogram masy ciała w zupełności wystarcza do budowania tkanki mięśniowej. Dlaczego tak jest? ponieważ białko ciężko się trawi + musi przejść długi proces by NAPRAWDĘ budować tkankę mięśniową. Do tego dochodzi jeszcze cała masa jedzenia więc problem z trawieniem jest praktycznie murowany. Dla niego białko nie jest aż tak ważne, on stawia na kalorie z dobrych węgli i tłuszczy. Co o tym myślicie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-03-2014, 01:21 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2014 01:28 PM przez BESTIA.)
Post: #307
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
Ja myślę że 1,5-2 gram bialka na KMC na masie i 2,5 na redukcji spokojnie wystarczy.Jak slyszę 4 gram bialka na KMC to mi się śmiać chce tyle bialka to kulturyści mogą jeść.

Mi picie twarogu z mlekiem i grudkami też "niezbyt smakowalo":P.

[Obrazek: xabi-alonso-perfil.jpg]

http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

"Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-03-2014, 01:27 PM
Post: #308
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
@BESTIA
Więcej białka na redukcji? pierwsze słyszę Big Grin co do zawodowych kulturystów, pod względem jedzenia białka niczym nie różnią się od zwykłego przeciętnego chłopaka na diecie masowej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-04-2014, 10:00 PM
Post: #309
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
Cytat:Więcej białka na redukcji? pierwsze słyszę
Ja zawsze więcej białka dawałem na redukcji.
[Obrazek: dieta.jpg]

Dieta The Rocka.

[Obrazek: xabi-alonso-perfil.jpg]

http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

"Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2014, 06:55 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014 07:01 PM przez pyra90.)
Post: #310
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
(29-03-2014 01:27 PM)RedHawk napisał(a):  @BESTIA
Więcej białka na redukcji? pierwsze słyszę Big Grin co do zawodowych kulturystów, pod względem jedzenia białka niczym nie różnią się od zwykłego przeciętnego chłopaka na diecie masowej.

To dobrze słyszysz.
Zawodowi Kulturysci aplikują sobie końskie dawki HGH ,Insuliny i Anabolików ,nie muszą wieć dodatkowo obciążać organów większą podażą białka bo i tak rosną.
Kulturysci to banda oszustów .

[Obrazek: joe-louis-photo-01.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości