Temat upamietniajacy tych, ktorzy odeszli.
|
08-09-2016, 01:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2016 01:04 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Temat upamietniajacy tych, ktorzy odeszli. | |||
09-10-2016, 05:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Temat upamietniajacy tych, ktorzy odeszli.
W wieku 61 lat odszedł dzisiaj z tego świata był mistrz świata w wadze lekkopółśredniej organizacji WBA i IBF
Aaron Pryor, przyczyna śmierci związana jest z długoletnią walką z chorobą serca, szkoda chłopa wielki mistrz. pierwsza walka z Arguello do delektowania 14 kapitalnych rund |
|||
09-10-2016, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Wielki gość. Trochę się później stoczył ale to nie powód aby go nazywać bumem, jak uczynił to Przemek Garczarczyk.
|
|||
10-10-2016, 11:37 AM
|
|||
|
|||
Pryor bumem xD
Mega postać, zajebisty zawodnik, szacun dla niego. |
|||
10-10-2016, 01:14 PM
|
|||
|
|||
Teksty Gancarczyka często oćierają się o wymioty.
|
|||
15-01-2017, 08:13 PM
|
|||
|
|||
Zmarł wybitny polski bokser, mistrz olimpijski z Monachium, Jan Szczepański - poinformował Polski Komitet
Olimpijski. Miał 77 lat. W 1971 zdobył w Madrycie złoty medal mistrzostw Europy w kategorii lekkiej. Rok później osiągnął największy sukces w swojej karierze. W Monachium został mistrzem olimpijskim. Stoczył 290 walk, z czego 251 wygrał, 15 zremisował i 24 przegrał. Po zakończeniu kariery wystąpił w filmach Marka Piwowskiego "Przepraszam, czy tu biją" i "Uprowadzenie Agaty" oraz w filmie krótkometrażowym Piotra Andrejewa "Za ciosem". Zagrał także główną rolę w filmie "Powrót" Filipa Bajona. |
|||
15-01-2017, 08:43 PM
|
|||
|
|||
Pamiętam walki Szczepańskiego. Był artystą ringu, być może najlepiej wyszkolonym technicznie zawodnikiem w historii polskiego boksu amatorskiego (obok Drogosza i Grudnia). W niektórych walkach wręcz ośmieszał rywali. Nie miał silnego ciosu, ale potrafił przyjąć. Późno trafił do reprezentacji, bo parę lat chorował, a potem w jego wadze ... byli lepsi, choćby wspomniany Józef Grudzień. Dopiero po zakończeniu kariery przez Grudnia Szczepański mógł "rozwinąć skrzydła" na arenie międzynarodowej. Został mistrzem Europy w wieku lat 32, a potem mistrzem olimpijskim jako 33-latek. W tamtych czasach dla boksera amatorskiego to był "wiek starczy". Uważano, że boksowanie po 30. zagraża życiu i zdrowiu. Dlatego krótko po swoim największym triumfie Szczepański musiał zakończyć karierę.
A poza tym uważam, że Szczepański zasługuje na osobny wątek i proszę admina o stworzenia takiego, bo nie chce samowolnie tworzyć zamieszania. http://www.the-best-boxers.com |
|||
16-01-2017, 11:24 PM
|
|||
|
|||
Hugo weź zakładaj, co za problem?
|
|||
16-01-2017, 11:43 PM
|
|||
|
|||
(16-01-2017 11:24 PM)Gogolius napisał(a): Hugo weź zakładaj, co za problem? Może być taki, że nie ma prawie nigdzie jego walk. Ja raczej się nie zainteresuję takim tematem, bo nie przepadam za olimpijskim + to, co napisałem w pierwszym zdaniu. No ale może innych to ciekawi, więc nie, że tu decyduję, po prostu wyrażam swoje zdanie. |
|||
17-01-2017, 09:37 AM
|
|||
|
|||
(16-01-2017 11:24 PM)Gogolius napisał(a): Hugo weź zakładaj, co za problem?Odpuszczę sobie, chociaż miałem taki zamiar. Dla mnie Szczepański i jemu podobni polscy amatorzy z dawnych lat wiążą się z określonymi, konkretnymi emocjami. Jednak na ludzi dużo ode mnie młodszych to tak nie działa. Poza tym, tak jak pisze BOKS w ogóle nie ma w necie walk Szczepańskiego. Chciałem wrzucić ze 2-3, żeby przybliżyć jego postać i styl boksowania, ale znalazłem jedynie kilkusekundowe migawki. Przecież nie będę wam tu opowiadał z pamięci walk, które oglądałem 45 lat temu. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości