Dawid Kostecki
|
07-09-2014, 03:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Dawid Kostecki
No i wyszła Sołdra z kołdry. Nie będzie walki Kostecki - Sęk. Będzie za to pojedynek Kostecki - Sołdra na gali Adamek vs Szpilka. Jak widzimy, Cygan równa do najlepszych. Teraz Sołdra, potem na wiosnę może Miszkin, a docelowo na 2015 jakiś Rowland Bryant lub Otis Griffin. A w 2016 walka z Royem Juniorem o międzynarodowego mistrza Rzeszowszczyzny.
http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
07-09-2014, 04:09 PM
|
|||
|
|||
Odpuść chłopakowi, 2 lata w więzieniu przesiedział. Sęk by go ośmieszył w tym momencie.
|
|||
07-09-2014, 04:17 PM
|
|||
|
|||
@Mastrangelo
No to po co Cygan nadyma się w wywiadach, że nie potrzebuje żadnego przetarcia, że teraz tylko poważni przeciwnicy i najwyższe cele, że dużo spraw sobie w więzieniu przemyślał, że się zmienił, że spoważniał. A potem Sołdra i dalej po linii najmniejszego oporu, tak jak dotychczas. Mnie jest szkoda zmarnotrawienia jego talentu do boksu, który bez wątpienia posiada. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
07-09-2014, 04:24 PM
|
|||
|
|||
Tyle dobrze, że z miejsca postawił warunek na 10rundowy pojedynek.Jak na walkę po dwóch latach przerwy Sołdra to niezły rywal, więcej wyrozumiałości
![]() |
|||
07-09-2014, 04:49 PM
|
|||
|
|||
@Hugo
Myślę, że powrót na salę treningową trochę go ostudził. Utrzymał niezłą formę fizyczną w więzieniu, ale boksersko musiał bardzo zardzewieć. To, że od razu nie rzuca się na Sęka(pomijając to, czy on teraz jest półciężkim, czy super-średnim), świadczy raczej o trzeźwiejszym spojrzeniu, niż w okresie początkowej ekscytacji. Walka z Sękiem w tym momencie, nie będąc pewnym Swojej formy, wagi, kondycji - byłaby moim zdaniem pochopna. |
|||
07-09-2014, 05:08 PM
|
|||
|
|||
@Mastrangelo
O.K. Niech będzie, że nie jest gotowy na Sęka. Tylko po co w takim razie publicznie sobie z tego Sęka kpi, twierdząc że "mogę boksować ze Stevensonem, ale nigdy nie będę walczył z Darkiem Sękiem, bo się go boję". Powtórzył to w wywiadzie z 5 razy. To jest to samo wygłupianie się Cygana, które w przeszłości skutkowało beztroskim podejściem do własnej kariery, marnowaniem czasu, nierówną formą i samozadowoleniem z obicia jakiegoś kolejnego buma. Jeżeli u Kosteckiego nie nastąpiła zmiana w psychice, to nie ma co liczyć, ze on kiedykolwiek coś liczącego się osiągnie. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
07-09-2014, 05:47 PM
|
|||
|
|||
Właśnie obejrzałem ten wywiad... Idiotyczne gadanie, nawet nie wiem co on chce w ten sposób przekazać.. Wydaje mi się, że wie, że to za duże ryzyko w tym momencie, ale głupio mu się do tego przyznać, bo jak widać Sęka nie szanuje.
|
|||
07-09-2014, 06:23 PM
|
|||
|
|||
Kostecki chyba po wyjściu z pierdla szuka rozgłosu dissem a'la wczesny Szpilka. Nie wierzę, aby tak już doświadczony bokser nie brał pod uwagę jednej - dwóch walk na przetarcie po długiej przerwie z rywalem twardym, nie robiącym krzywdy, który pozwoli przeboksować rundy. Po takiej przerwie lepiej dmuchać na zimne, niż z marszu brać wymagajacego rywala. Ostatnio Mike Jones, który był/jest większym talentem niż Kostecki się o tym przekonał. Sęk mógłby ograć zardzewiałego Kosteckiego. Sołdra wydaje się być ok, bo to naprawdę przeciętny bokser, którego kilka razy widziałem w akcji i nawet ze słabszymi rywalami nie zachwycał. Choć i tak wolałbym, aby na pierwszy ogień poszedł sprawdzony journeyman.
|
|||
07-09-2014, 06:30 PM
|
|||
|
|||
@Mastrangelo
Jak utrzymał dobrą formę? spalił tkankę mięśniową, którą wypracował przed dobrych parę lat, teraz Grzesiu Proksa jest od niego większy... ten gość musiał mieć bardzo, bardzo ciężko w tym pierdlu, nie wiem czy rodzina nie wysyłała mu jakiś paczek żywnościowych czy co.... Kostecki to teraz jest kapeć pod względem fizycznym, kondycyjnie tez nie może być dobrze chyba, że w celi napierniczał pajacyki 24/7. Pamiętam filmik, który wstawił jak biegł w stronę kamerzysty i mówił, że miał przebiec 15 km, ale zabłądził i wyszło 20, a nawet spocony nie był ani zasapany, jeszcze sobie walkę z cieniem robił ![]() |
|||
07-09-2014, 06:35 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2014 06:36 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Nie ma to jak się wypowiedzieć o czyjejś formie nie mając nawet na podstawie czego tej formy ocenić i o czyichś problemach finansowych, już w ogóle nie mając pojęcia o tym. Skąd Ty wiesz w jakiej on jest formie a już tym bardziej jak jest z jego finansami?
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości