Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
25-03-2019, 08:22 AM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
Lamont Peterson (35-5-1) po porażce z Siergiejem Lipincem (15-1) zakończył zawodową karierę. Bokser, który kojarzy mi się z przeciętnym zawodnikiem (junior)półśredniej, który z niewiadomych powodów długo trzymał mistrzowski pas, a później na szczęście został zweryfikowany.
Jeszcze niech karierę skończy Devon Alexander i pełnia szczęścia ;-) |
|||
25-03-2019, 09:17 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2019 09:22 AM przez Hugo.)
|
|||
|
|||
Trzeba być idiotą, żeby mając przewagę warunków fizycznych, techniki i szybkości wybrać styl meksykańskiej bójki. A tak właśnie z Lipińcem boksował Peterson. Prowadził wysoko na punkty, ale w końcu siła fizyczna Rosjanina zrobiła swoje. A Petersona też od dawna miałem dosyć. Zapadł mi w pamięci jako pupilek sędziów i federacji. Do tego stopnia, że zachował pas IBF pomimo przegranej przez nokaut z Matthysse.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
25-03-2019, 10:08 AM
|
|||
|
|||
Dodatkowo tam wcześniej jeszcze miał problem z dopingiem, mimo którego nie stracił pasa. Potem jakieś walki jak z Garcią w umownym limicie, żeby nie stracić pasa (ale i tak IBF mu go zabrało mimo porażki). Ogólnie cyrki.
|
|||
01-04-2019, 11:39 AM
|
|||
|
|||
Price wygrał ostatnio potyczkę z Kashem Alim, który ugryzł Anglika podczas powalenia. Teraz chce walczyć z Brownem lub Allenem.
Price tak się będzie bujał widzę od wpierdzielu do wpierdzielu rozwalając nołnejmów |
|||
01-04-2019, 04:01 PM
|
|||
|
|||
(01-04-2019 11:39 AM)Gogolius napisał(a): Price wygrał ostatnio potyczkę z Kashem Alim, który ugryzł Anglika podczas powalenia. Teraz chce walczyć z Brownem lub Allenem.Najbardziej rozbawiło mnie oburzenie Tony'ego Bellew na Kasha za gryzienie leżącego. Jakby gryzienie stojącego było mniejszym wykroczeniem. http://www.the-best-boxers.com |
|||
15-04-2019, 07:33 AM
|
|||
|
|||
Tak się zastanawiałem swego czasu co słychać u Petera Quilina, boksera który kojarzyć mi się będzie już zawsze z oddaniem za darmo pasa na prośbę Ala Haymona.
Od porażki z Jacobsem minęły trzy lata, a on dopiero trzeci raz zameldował się między linami od tego czasu - rywal to Truax więc w teorii pojedynek ciekawy bo walczyło ze sobą dwóch byłych mistrzów świata. W praktyce bokserzy w pierwszej rundzie zderzyli się głowami i w drugiej ogłoszono walkę za nieodbytą. W sumie śmieszna ta kariera Quilina |
|||
18-04-2019, 09:23 PM
|
|||
|
|||
Noras Dąbrowski znokautowany w Groznym! Jego walka z Sałamowem była bardzo nudna. Co dziwne, sędziował ją Jankowiak. Wbrew moim oczekiwaniom Dąbrowski nie atakował, tylko boksował na dystans, a Sałamow czaił się na kontrę. W 5 rundzie Noras był liczony, ale wyglądało to bardziej na popchnięcie. Przegrywał jednak rundy 2-3 obcierkami. W 9 rundzie zaliczył czyściocha i padł. Chwilę potem powtórka i koniec.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
20-04-2019, 11:04 PM
|
|||
|
|||
Allen wygrał w walce wieczoru po trzech rundach z Brownem po ciosie na wątrobie. Do momentu przerwania pojedynku bardziej podobał mi się Browne, który wprawdzie cudów nie pokazywał, ale kilka podbródków włożył.
Na tej samej gali Chisora wygrał z jakimś antybokserem, który nie podjął walki, a Runowski przegrał do wiwatu na punkty z Joshem Kellym |
|||
25-04-2019, 07:54 AM
|
|||
|
|||
Jeszcze nieoficjalnie, ale wszystko wskazuje na to że Brytyjczycy skonfrontują ze sobą 13 lipca Daniela Dubois i Joe Joyce'a. Chłopaki w sumie nie mają dwudziestu zawodowych walk na koncie, obaj są niepokonanymi, młodymi prospektami szykowanymi na mistrzowskie pasy, a już teraz zmierzą się ze sobą. Szacun za matchmaking.
|
|||
28-04-2019, 03:32 AM
|
|||
|
|||
Ajagba pokonał Wallischa przez TKO2, ale jest kilka skaz na tym zwycięstwie:
- w 1 rundzie Ajagba wykazał się kiepską obroną i sporo inkasował - w 2 rundzie, gdy Wallisch przykleknął po cięzkich ciosach Ajagby, ten władował mu jeszcze jedno uderzenie. Była sytuacja, jak w walce Pulew - Dinu. Sędzia dał Wallischowi odpocząć. - przerwanie walki trochę za szybkie, chociaż pewnie uratowało Niemca przed bolesnym nokautem. Całościowo Ajagba to bardzo groźny bokser, chociaż pewne braki ma. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości