Mateusz Masternak
|
06-06-2015, 10:20 PM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak
No dokładnie się z wami zgadzam. Pół dnia dziś myślałem o jakiejś podobnej walce do tej, gdzie bliski pretendent do tytułu jedzie na obcy teren, gdzie praktycznie brakuje przekazu telewizyjnego i walczy z jakimś miejscowym ogórem o kiepskim rekordzie. Myślałem, że może Sauerland chce nauczyć Mastera boksować na wyjazdach, bo przecież ew. walkę mistrzowską stoczyłby w Rosji. Nawet mi się to logiczne wydawało.
Teraz nie mam już wątpliwości, że to była zagrywka na wyeliminowanie Mastera ze stajni. Dali go na wypromowanie innemu zawodnikowi, a temu mówimy papa. Ale jak ma być tak traktowany i prowadzony, to im szybciej stamtąd odejdzie tym lepiej. To co się dziś stało to jest totalna patologia pod wieloma względami. |
|||
07-06-2015, 05:50 AM
|
|||
|
|||
Werdykt skrytykowany przez promotora Mullera, Rodneya Bermana i rzecznika transmitującej walkę w RPA stacji Super Sport, Clintona Van Der Berga.
|
|||
07-06-2015, 10:32 AM
|
|||
|
|||
Sauerland wykupił Masternaka tylko po to aby pozbyc sie ewentualnego groznego przeciwnika w przyszlosci dla swoich pupili.
Niemcy zniszczyli nam boksera o ogromnym potencjale |
|||
07-06-2015, 11:17 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2015 11:19 AM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Taka teoria ma sens. Bez względu czy to było zamierzone czy nie, zarówno z Masternakiem jak i z jego stosunkami z Gmitrukiem wszystko było w porządku dopóki nie trafił do Sauerlanda. Tam z każdą walką wyglądał coraz gorzej. A ostatnie wydarzenia to już w ogóle... szkoda słów.
|
|||
07-06-2015, 08:03 PM
|
|||
|
|||
Podczas walk Masternaka często jakieś "cuda" się dzieją. Myślałem, że już ta walka z Mormeckiem będzie punktowana przeciwko Polakowi ale wtedy tylko jeden sędzia dał ciała, a dokładniej remis. Ale te skracane rundy o kilkanaście sekund gdy miał Francuza przy linach mówiły same za siebie. Poza tym Master to zbyt grzeczny chłopiec, zarówno w ringu, jak i poza nim. Powinien teraz krzyku narobić, bo jak to pokornie przyjmie to już będą zawsze wałki na nim robić.
|
|||
07-06-2015, 08:30 PM
|
|||
|
|||
Nie pamiętam, czy kiedykolwiek Sauerland prowadził swojego zawodnika, tak jak Masternaka. Przypomina to prowadzenie luksusowego journeymana, a nie pięściarza wysoko będącego w rankingach. Wszystkie najważniejsze walki na wyjeździe. Ile takich pojedynków stoczyli Huck, Abraham, Hernandez? No cóż, Masternak jest chyba piątym kołem u wozu u Sauerlanda. Niemcy chyba planowali wkroczenie na polski rynek, ale to nie wypaliło. No i Mateusz nie okazał się wcale takim brylantowym talentem na miarę MŚ. Ponadto dla niemieckich kibiców jest totalnym no - name. Inwestowanie w Masternaka im już Sauerlandom nie odpowiada, jego kariera prowadzona jest absolutnie do niczego, wręcz głupio. Od walk w, stylu tych z Rubenem "Mam metr dwadzieścia wzrostu i sporą nadwagę" Mino, po niezrozumiałe wyjazdy do Mormecka, czy Mullera. Możliwe, że po prostu Mateusz ma tylko zwrócić hajs jaki w niego wcześniej zainwestowano (właśnie dlatego jeździ na wyjazdy), po czym promotor zadecyduje o rozstaniu. Słabo to wygląda.
|
|||
07-06-2015, 09:10 PM
|
|||
|
|||
A jest już może gdzieś w necie ta walka do ściągnięcia bądź obejrzenia?
|
|||
08-06-2015, 06:33 AM
|
|||
|
|||
Nie widziałem walki, ale czytam, że straszny wałek. Nie uważam natomiast, że to był zły pomysł walka z Mullererm w RPA. Master walczył już w różnych miejscach na - akurat tutaj go okradli (równie dobrze mogli to zrobić z Mormeckiem).
Orientuje się ktoś do kiedy Mateusz ma ważny kontrakt z Sauerlandem? Niby dostał dobrego trenera, ale chyba lepiej żeby się z tą stajnią rozstał. |
|||
08-06-2015, 10:18 AM
|
|||
|
|||
(08-06-2015 06:33 AM)Martin napisał(a): Orientuje się ktoś do kiedy Mateusz ma ważny kontrakt z Sauerlandem? Niby dostał dobrego trenera, ale chyba lepiej żeby się z tą stajnią rozstał.Racja, też tak uważam. A tymczasem Master pisze do kibiców: Cytat:"Drodzy kibice! Widać, że on sam ma spore pretensje do swoich "bosów" i to jak najbardziej słusznie. A po takim werdykcie mnie również odechciałoby się uprawiania tego biznesu zwanego boksem. |
|||
08-06-2015, 04:25 PM
|
|||
|
|||
(07-06-2015 08:30 PM)redd napisał(a): A ja pamiętam, że podobnie prowadzili Enada Licinę. W końcu pozbyli się go po 3 zmarnowanej szansie, czyli porażce z Aleksiejewem. Jeżeli nie mają do Mateusza pretensji o walkę z Mullerem, to znaczy, że jeszcze jedną szansę ma. Tylko on niepotrzebnie narzeka na promotorów. Tego się nie robi, dopóki ma się ważny kontrakt. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości