Piłka nożna ogólnie
|
08-06-2018, 10:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja jestem podbudowany. Bardzo bym się zmartwił, gdybyśmy w drugiej połowie nie opadli z sił i hasali przez pełne 90 minut w pełnej formie. To nie czas na to. A dopóki mieliśmy siły, wyglądało to fajnie. Nawet kreatywnie z przodu, twardo w środku pola. Bardzo podobał mi się szczególnie Kuba Błaszczykowski. No gość jest niesamowity. Nie grać cały rok, potem wychodzić w, co by nie mówić, mocnej reprezentacji i być jednym z najlepszych na boisku. Karol Linetty również bardzo pozytywny mecz. Największym wygranym tego sparingu jest jednak Bednarek. Bezbłędny dzisiaj, mam wrażenie, że gdyby nie jego niektóre decyzje, byśmy zeszli z boiska pokonani. Na minus? Najbardziej Pazdan, choć trochę ogarnął się w drugiej połowie, Cionek - ale do niego nie mam pretensji, przestępstwem jest wystawianie go na prawej obronie, niewidoczny Zieliński czy słaby Grosicki.
Tak podsumowując całościowo - wyglądało to lepiej niż z Holandią dwa lata temu przed Euro. Pracy jeszcze bardzo dużo, ale chyba wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie mam żadnego problemu z tym, że nie wygraliśmy z Chile B, będąc momentami słabszą ekipą. |
|||
08-06-2018, 10:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2018 10:42 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Pazdan kurcze jak w Legii, to mnie najbardziej martwi
dzis był najsłabszy na boisku. Nie było źle, nie było fantastycznie, trenujemy dalej. Pierwsza połowa super, druga słabo ale było trochę zmian w ustawieniu i na boisku. Najlepsi Bednarek, Kuba,Linetty i Lewy. |
|||
09-06-2018, 07:14 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2018 07:15 AM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
Grunt, że najlepiej wypadli ci najmniej pewni . To znaczy Kuba, który w zasadzie nie grał i nie było wiadomo w jakiej jest dyspozycji, Krychowiak , który w klubie totalnie zawodził , Linetty, który w klubie grał poprawnie. Jednak razem z Krychowiakiem tworzył najsłabsze ogniwo. Tymczasem obaj spisali się na swoich pozycjach. Bednarek, który wystrzelił na koniec sezonu z formą , jednak w kadrze zagrał tylko mecz .Ale pokazał klasę. No lewy potwierdził , że jest zawsze mocny. Słabszy mecz Pazdana, który w Legii gra niestety podobnie. Mniejmy nadzieje , ze na turnieju się ogarnie . Piszczek, Grosik, Rybus, Zieliński zagrali poprawnie , są po trudnych sezonach w swoich ligach, w dodarku treningi w Arłamowie . Na mistrzostwach będzie lepiej. Nie wiem jaki plan na Litwę ma Nawałka, ale na pewno będzie chciał potestować tą obronę. Jest Bereszyński mający świetny sezon. No jest Cionek , który nic nadzwyczajnego nie prezentuje , ale gra poprawnie, ale na turniejach tacy piłkarze , że w cenie złota. No i może Milika puści od pierwszych minut. Chłopak może być jokerem tej kadry. I chciałbym zobaczyć po co jedzie peszko.
|
|||
09-06-2018, 10:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2018 10:53 AM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Tak sobie czytam opinie naszych polskich portali i Bednarek jest równany z ziemią, oceniany dużo słabiej niż Pazdan. Czy tylko mi to się wydaje dziwne?
Z Litwą możemy zagrać na 100 różnych sposobów, bardzo ciężko cokolwiek przewidzieć. Ja natomiast chciałbym ustawienie 4-4-2, bo widać, że to 3-5-2 nam nie wychodzi, a ćwiczymy już dłuższy czas. A skład? Jakiś trzon trzeba by zachować, ale sprawdzenie Kownackiego, Kurzawy czy może nawet Kamińskiego nie byłoby złym pomysłem. |
|||
09-06-2018, 12:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2018 12:28 PM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
Portal bokserski, a ostatnio nawiecej jest na nim pisane o pilce:-) Az się boję co będzie wczasie mundialu.
|
|||
09-06-2018, 12:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2018 12:44 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
To nie jest tak że Bednarek ustrzegł się błędów w ogóle one były, szczególnie na początku, gdy kilka akcji zrobili Chilijczycy, była panika w całej defensywie, co jak co ale z dobrze wyszkolonymi piłkarzami kadry b Chile dał sporo dobrych interwencji, wyglądał lepiej od Pazdana i to jest fakt, nie wiem czy nieodpowiednia para środkowych na Senegal była by para Bednarek- Kamiński, krępy, mały Pazdan i robiący błędy, na wysokich zawodników Senegalu przy stałych fragmentach? Nie widzę tego na ten czas.
|
|||
09-06-2018, 01:29 PM
|
|||
|
|||
Oczywiście, że Janek nie zagrał bezbłędnie, ale jak słucham w weszlo.fm jazdę po Bednarku, totalne równanie go z błotem, to ja nic nie rozumiem. Tym bardziej, że za chwilę jest zachwycanie się nad Pazdanem, bo ten, jak cytuję "był siłą spokoju i konsekwencji"... Według nich, Michał był drugim najlepszym zawodnikiem w naszym zespole. Po Krychowiaku...
|
|||
09-06-2018, 02:48 PM
|
|||
|
|||
To ja nie rozumiem weszło w ogóle, że Pazdan był
lepszy... Jeszcze że był drugim najlepszym zawodnikiem. |
|||
10-06-2018, 04:42 PM
|
|||
|
|||
Ale Brazylia gra futbol, Austrię która wygrała ostatnie 6
spotkań w tym z Niemcami, ogrywa spokojnie 3:0 narazie bo jeszcze nie koniec, śiła a w ataku niesamowita. Neymar kolejny gol, w którym wkręca obrońców. |
|||
11-06-2018, 02:51 PM
|
|||
|
|||
Zastanawia mnie ta dyspozycja Brazylijczyków czy aby nie za wcześnie złapali formę choć wynikami przed Mundialem nie ma się co specjalnie sugerować.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 32 gości