Piłka nożna ogólnie
|
03-04-2015, 01:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
(03-04-2015 12:57 PM)RSC-2 napisał(a): Słyszałem ,że Sky Sports jest zainteresowane. Ani Sky Sports, ani BBC ani Fox. Liczą się tylko: Canal+ i Polsat. http://media2.pl/media/119839-Rosna-szan...gnuje.html |
|||
03-04-2015, 01:44 PM
|
|||
|
|||
Takie "zaprzeczenia " to celowa gra.
Kilka lat temu Eurosport2 też twierdził że to nieatrakcyjny produkt a potem wystartował w przetargu i pokazywał naszą ligę. Czas pokaże jak będzie. Może być tak że Orange wróci jako tytularny sponsor ligi i wtedy postawi warunki do transmisji w Orange Sport. Już w przeszłości raz tak się zdarzyło. Ale zgadzam się z Tobą że Canal+ i Polsat Sport na najważniejsi gracze w bitwie o ekstraklasę. |
|||
03-04-2015, 02:06 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Gwiazdorzy przyjeżdżają na kadrę jak na wczasy. Na boisku brak zaangażowania, i walki. Na tym w zasadzie możemy zakończyć dyskusję. Jeśli ty pod Nawałką nie widzisz walki i zaangażowania, to lepiej przejdź się do okulisty. Ja nie widzę dobrej gry, pisałem to po meczu z Niemcami, ze Szkocją, a nawet po Gruzji. Pisałem to też po Irlandii. Ale czepianie się braku zaangażowania, to jest po prostu śmiech na sali. Albo Lewandowskiego, który podobno stoi i nic nie robi, a dziwnie pod względem przebiegniętego dystansu jest zawsze w czołówce... Co do przetargu, Fox Sports się oficjalnie wycofał z wejścia na polski rynek, na placu boju pozostał Canal+ i Polsat Sport, z czego Polsatu nie stać na cały pakiet, więc na 99% umowa z nc+ będzie przedłużona. Pytanie jedynie brzmi, czy będzie jak w tym sezonie, że nc będzie miała prawa na wyłaczność, czy będzie jak dawniej, że mecze 4 mecze będzie miał także Polsat i jeden Eurosport. |
|||
03-04-2015, 04:16 PM
|
|||
|
|||
@ kubala1122331
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Niektórzy schodzą z boiska w strojach jak prosto z pralni i po wyprasowaniu. Dam Ci tylko jeden przykład abyś zrozumiał na czym opieram krytykę Lewandowskiego. Po Euro2012 Lewandowski grał w kadrze jako „napadzior” przeciwko wielu dobrym drużynom jak Anglia dwa razy ,Urugwaj, Irlandia trzy razy , Ukraina dwa razy , Dania, Słowacja , Niemcy , Szkocja , Szwajcaria. Ale żadnej z tych drużyn bramki nie strzelił mając wyborne sytuacje na polu karnym. Zapewne pamiętasz tą sytuację jak główką z kilku metrów nie trafił w bramkę a później nogą z jeszcze bliższej odległości huknął panu Bogu w okno. A podobnych sytuacji miał kilkanaście jeżeli nie kilkadziesiąt W Borussi ,czy Bayernie takie sytuacje zamieniał w 100 % strzelając bramki „stadiony świata” Realowi czy innym wielkim futbolu. Powodem nieskuteczności w kadrze był brak koncentracji , zaangażowania i olewanie kadry. W klubie przykłada się ,bo gdyby takich sytuacji nagminnie nie wykorzystywał jak w kadrze to trener klubowy od razu posadziłby go na ławie rezerwowych a nawet na trybunach. A w kadrze może sobie na takie kiksy pozwolić ,bo kto mu podskoczy? Może wcale nie strzelać bramek a i tak grał będzie. Wiec komu strzelał te bramki. A strzelał takim leszczom jak San Marino – 2 bramki i obie z karnego Czarnogóra – 1 bramka Litwa – 1 bramka z karnego Gibraltar – 4 bramki Dodam tylko że w Gibraltarze grają księgowy, policjant , sklepikarz itp. |
|||
03-04-2015, 10:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2015 10:41 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Cytat:Lepiej mądrze stać niż głupio biegać. To w końcu głupio biega czy w ogóle nie biega. Zdecyduj się Cytat:W klubie przykłada się ,bo gdyby takich sytuacji nagminnie nie wykorzystywał jak w kadrze to trener klubowy od razu posadziłby go na ławie rezerwowych a nawet na trybunach. A to ciekawe co mówisz, bo z tego co ja pamiętam, to Lewandowski zawsze potrafił popsuć stówkę. Pamiętasz mecz z Szachtarem nr 1 w LM? Usiadł na ławce przez nieskuteczność. Cytat:Niektórzy schodzą z boiska w strojach jak prosto z pralni i po wyprasowaniu. Kto? Cytat:Może wcale nie strzelać bramek a i tak grał będzie. Tak, a wiesz czemu? Bo zapierdziela jak wół w środku pola... Według ciebie obrońca ma bronić, pomocnik pomagać, a napastnik stać w polu karnym i strzelać gole... Uwierz mi, że tak dzisiejszy futbol nie wygląda. Zobacz sobie statystyki jego odbiorów, fauli w jedną czy drugą stronę. Wiem, że pewnie cię to nigdy nie interesowało, ale nie ma w żadnym zespole na świecie gwiazdy - napastnika, która by tak zasuwała. To wszystko wpływa na ocenę pozytywną i dopóki są ludzie, którzy strzelają, ja nie widzę problemu. Ale skończmy temat Lewego, bo wiadomo, że to się mija z celem. Odniosłeś się jedynie do jednego zawodnika, a tylko jednym zdaniem o całym zespole. Czyżbym był pierwszym człowiekiem na ziemi, który cię nieco przekonał do czegoś? |
|||
04-04-2015, 07:30 AM
|
|||
|
|||
A wiesz ile nasi gwiazdorzy dostali kasy za Euro2012 czyli za nie wyjście z grupy , za ostatnie miejsce w grupie , za blamaż itp itd.
Dokończymy tą rozmowę jak będzie "po wszystkim" czyli po Euro2016. Bo nie awansować z tak słabej grupy byłoby megakompromitacją. |
|||
04-04-2015, 08:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2015 08:54 AM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Cytat:A wiesz ile nasi gwiazdorzy dostali kasy za Euro2012 czyli za nie wyjście z grupy , za ostatnie miejsce w grupie , za blamaż itp itd. Tylko rozmawiamy o tej reprezentacji czy o reprezentacji sprzed 3 lat? Bo ja myślałem, że o dzisiejszej... A wiesz ile dostała reprezentacja w 1938 roku za występ w MŚ? Cytat:Bo nie awansować z tak słabej grupy byłoby megakompromitacją. ha ha ha... Co z tego, że nasi rywale to mistrzowie świata i dwa brytyjskie zespoły, które od zawsze są solidnymi drużynami, potrafiącymi ogrywać najlepszych, mający w swoim zespole lepszych zawodników od nas. Dobra nie ma sensu pisać. Jeśli nazywasz taką Irlandię słabym zespołem, gdzie każdy zawodnik gra regularnie w Premier League, która niemal zawsze liczy się w walce o MŚ... Porównuj nas dalej do Niemiec czy Hiszpanii.. Tak w porównaniu z nimi jesteśmy słabi... No i zaczynasz się gubić w swoich teoriach Tak więc pozdrawiam i bez odbioru |
|||
04-04-2015, 10:31 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2015 10:33 AM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
@kubala1122331
Wyjaśniam Ci to już po raz trzeci ,że my się nie rozumiemy i rozmijamy. Ja nie piszę o „wynikach” obecnej reprezentacji ,bo one są dobre, Ale tylko wyniki i nic więcej bo reszta to razpiździaj jakiego nie ma nawet w kadrze Ukrainy która jest w stanie wojny jako państwo. Przecież to ja napisałem że tych którzy nas skompromitowali na Euro2012 trzeba odsunąć od kadry. Wcześniej pisałem w jakich meczach i komu Lewandowski strzelał bramki co oznaczało że poddaję jego osobę analizie co najmniej od Euro jaki odbył się w Polsce. A więc jest jasne ,że piszę o kadrze narodowej w szerszym aspekcie niż tylko obecne wyniki. O bałaganie, braku organizacji , aferach, kompromitacji na przestrzeni ostatniego okresu. Cały czas wyjaśniam ,że obecne wyniki o niczym nie świadczą bo jedna jaskółka wiosny nie czyni i gołym okiem widać ,że kadra gra źle pomimo wyników , a obecny wynik jest jedynie dziełem przypadku i szczęścia i jadąc na mistrzostwa znowu będziemy wracać szybciej niż tam pojechaliśmy. Bo nasi pseudogwiazdorzy nie gwarantują nam sukcesu. Awans na Euro to nie jest sukces. Któryś raz piszę że wiele razy w historii kadra miała wynik w eliminacjach a potem była kompromitacja bo nasza organizacja i rozwiązania systemowe w piłce i kadrze są do kitu. Te rozwiązania powodują że zawodnicy nie mają ani bodźca ani interesu aby przyłożyć się do gry. A Ty mnie znowu pytasz o czym ja piszę?, Czy o meczu z Irlandią czy o kadrze narodowej ? Na koniec jeszcze raz Ci przypomnę że z naszej grupy mogą awansować 3 zespoły. I dlatego dalej twierdzę ,że brak awansu to megakompromitacja. Wesołych Świąt |
|||
04-04-2015, 01:12 PM
|
|||
|
|||
Co do Lewandowskiego to długo miałem podobne wrażenie do tego co ma @RSC. Postawa Roberta w reprezentacji pozostawiała naprawdę wiele do życzenia i również go za to krytykowałem. W poprzednich eliminacjach wg mnie nie dawał NIC tej drużynie. Jednak w tych eliminacjach mimo iż bramek nie strzela (tych z Gibraltarem nie liczę bo co to za wyczyn?) to gra w kadrze dobrze. Walczy, biega, nie odpuszcza - w tym elemencie jest znacząca poprawa i nie można tego nie zauważyć. Liczę na to, że zacznie też trafiać do siatki rywali.
No dobra starczy, czas jechać na stadion. |
|||
09-04-2015, 06:18 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2015 06:20 AM przez Martin.)
|
|||
|
|||
Kolejna zmiana trenera, tym razem w Pogoni Szczecin.
http://www.90minut.pl/news/248/news24875...ogoni.html Kto następcą? Michniewicz jednym z poważniejszych kandydatów. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 100 gości