Piłka nożna ogólnie
|
18-07-2014, 12:01 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014 12:17 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Dla Patryków też byłoby to wydarzenie Jednak taki zespół jak Legia nie powinien tam pojechać tylko na wycieczkę, dla atmosfery. Wynik najważniejszy
Ale miały szczęście nasze drużyny w eliminacjach Ligi Europejskiej. Zawisza trafił na zwycięzcę pary Derry City/Szachtior Soligorsk. Warto by ograć to Waregem, bo w następnej rundzie bajka. Ruch trochę gorzej, ale Esbjerg to tylko przeciętny zespół. Lech z kolei trafił na zwycięzcę pary Motherwell/Stjarnan (Islandia). Patrząc na to, że ze Szkocji zespół Stjarnan wywiózł 2-2 to losowanie marzenie. Najpierw Estonia, później Islandia. Losowanie nam pomogło, ale trzeba zacząć grać w piłkę... |
|||
18-07-2014, 12:19 PM
|
|||
|
|||
Przecież prawdopodobnie nie będzie żadnych meczów z Celtikiem.
|
|||
18-07-2014, 12:26 PM
|
|||
|
|||
Ja liczę na wysoki kurs na Legię. Jak u siebie było 1.40, a do tego doszedł remis Patricków, to na wyjeżdzie może być coś rzędu 1.65. Liczę na to, bo handi będzie wynosiła pewnie ze 2.50, a to już brałbym w ciemno i odrobiłbym to co straciłem w niedzielę. Legia na wyjeździe wrzuci Patrykom worek goli, taka prawda
|
|||
18-07-2014, 12:29 PM
|
|||
|
|||
Worek goli to miał być już na Łazienkowskiej. Według mnie jeśli Irlandczycy nastawią się na agresywną obronę i murowanie bramki, to mogą dowieźć 0-0 do końca. Polskie zespoły nie mają pojęcia o ataku pozycyjnym.
|
|||
18-07-2014, 12:31 PM
|
|||
|
|||
Zobaczymy w środę. Ja się nie spieram, bo jakoś po środzie i czwartku po prostu nie mam argumentów
|
|||
18-07-2014, 12:36 PM
|
|||
|
|||
Ja stawiam, że pierwszą rundę przejdzie tylko Ruch. Widać, że im się chce i braki techniczne nadrabiają siłą i sercem do walki. Stawiam, że będzie tak:
Patryki vs Legia 0-0 Vaduz vs Ruch 1-2 Lech vs Kaju coś tam 1-2 Zawisza vs Zulte 0-2 |
|||
18-07-2014, 12:38 PM
|
|||
|
|||
Oczywiście pierwsze mecze były fatalne, ale nie wyobrażam sobie by 3 z 4 naszych drużyn nie przeszły dalej..
|
|||
18-07-2014, 12:41 PM
|
|||
|
|||
Nie przesadzaj. Nie znasz pewnie siły estońskiej piłki klubowej. Wklejałem wyniki jakie osiągali w tej edycji pucharów. Wg rankingu UEFA liga estońska jest 7 najgorszą w Europie, tuż za ligą maltańską. Taka wygrana to po prostu incydent. Kompromitujący Lecha i polską piłkę, ale tylko incydent. A przynajmniej taką mam nadzieję. Już nie przesadzajmy, że nie mamy lepszych piłkarzy nię Estończycy...
Moje: Patryki - Legia 0-3 Lech - Nomme 5-0 Zawisza - Zulte 1-1/0-1 - szansa jest taka, że Belgowie zaczynają ligę za kilka miesięcy i Zulte daleko od optymalnej formy Vaduz - Ruch 2-0 |
|||
18-07-2014, 12:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014 12:44 PM przez Pakman.)
|
|||
|
|||
@Sander
Ja pamiętam jak nikt sobie nie wyobrażał, że żaden polski zespół nie awansuje ani do LM ani do Pucharu UEFA. Było to tak z 6 lat temu bodajże. Od tego czasu polski futbol potężnie cofnął się w rozwoju, a kluby z Kazachstanu czy Azerbejdżanu poczyniły postęp. Ja nie zdziwię się jak za kilka lat nasze zespoły będą zaczynać przygodę z europucharami od I rundy, a taka FK Astana będzie rozstawiona. @Kubala Lech oczywiście może pokonać Kajlu, ale musi im się chcieć ( aż tak słabi to chyba nie są ). Pomijam, że Rumak to taktyczne zero i nie wiem czy ma pomysł w ogóle jak odrabiać straty. |
|||
18-07-2014, 12:50 PM
|
|||
|
|||
Szczerze mówiąc to na taki klub jak Nomme Kalju Tallin nie powinien być potrzebny trener. Zawodnicy, którzy zarabiają tyle pieniędzy powinni zostać obudzeni o 2. w nocy po sytej wigilii, wbić amatorom 3 gole i wrócić na śniadanie. Taka prawda.
Legia myślę, że nie zagra już tak statycznie i nie będzie zagrywała piłek górą. A to jak słabi są w obronie gracze Patryków nawet jak zbudują autobus, to pokazali nawet w niektórych momentach pierwszego meczu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości