Floyd Mayweather, Jr.
|
19-09-2016, 12:28 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
Wietnam, to jak będą jakieś smaczki to nie omieszkaj zamieścić na forum. A 26 zeta to już naprawdę taniocha. Chyba ktoś musiał powiedzieć Floydowi, że jesteśmy naprawdę biednym krajem leżącym na obrzeżach Afryki.
A tak na serio to spodziewałem się biografii Floyda w cenie 70-80 pln. Teraz sprawdzam w Amazonie i w wersji anglojęzycznej również niedrogo, można kupić już od 19$. Niedrogo oczywiście biorąc pod uwagę, że to USA. Zresztą biografia Mike Tysona była droższa, czyż nie? |
|||
19-09-2016, 02:01 PM
|
|||
|
|||
Też zamierzam kupić, ale dopiero jak wyjdzie w Empiku pod koniec września. Wygląda solidnie, a ostatnio złapałem się na tym że Floyd to jednak magnetyczna postać bo łatwiej było mi zarwać nockę na jego missmatch z Berto (o innych walkach nie wspominając), niż np na klasyk Thurman-Porter
|
|||
19-09-2016, 02:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2016 02:28 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Tyson stał drożej oj tak, górny próg z grubą okładką to była cena 50-70 zł,
okładka cienka którą wybrałem ja (dla mnie to zresztą nie ma znaczenia) 40 zł-55 zł, ja zapłaciłem 52 zł. Floyda biografia taniej siedzi na eterze , 26 zł mam i to z grubą okładką, w prawdzie z małym rabatem zamówiłem ale różnicy dużej cena normalna nie ma. czekam aż dojdzie do domu , zobaczymy liczę że w jakimś stopniu dorówna tej Tysona chociaż to raczej nie możliwe, przy biografi Żelaznego czułem się jakbym zarazem czytał Thriller, dramat i erotyke na poziomie taki był i jest Mike. [ jeszcze kilka dni, ale w przedsprzedaży też taniej |
|||
08-10-2016, 01:11 PM
|
|||
|
|||
Najlepiej zarabiający sportowiec świata ostatnich lat Floyd Mayweather Jr (49-0, 26 KO) po raz kolejny będzie musiał stawić się w sądzie. Tym razem chodzi o niepłacone rachunki za biżuterię.
Amerykanin, który we wrześniu ubiegłego roku zakończył karierę, zaraz po pożegnalnej wygranej z Andre Berto sprawił sobie diamentowy naszyjnik warty 3 miliony dolarów. Milion dolarów pięściarz zapłacił od razu, z kolei resztę miał uregulować w ratach po 100 tysięcy dolarów. Po dokonaniu sześciu wpłat Mayweather przestał przesyłać pieniądze do jubilera, a ten skierował sprawę do sądu, oskarżając go o stratę w wysokości 1,4 miliona dolarów. Pomimo że Amerykanin lubi wydawać pieniądze, to jego konto bankowe z pewnością nie jest jeszcze puste. Maywaether w przeszłości kilkukrotnie miał już problemy z prawem. Najgorzej zakończyła się dla niego sprawa o użycie przemocy wobec matki jego dzieci. Pięściarz trafił za kratki na kilkadziesiąt dni. Floyd i Raty ?? |
|||
08-10-2016, 01:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr. | |||
08-10-2016, 02:45 PM
|
|||
|
|||
(08-10-2016 01:22 PM)Wilczekstepowy napisał(a):To spora transakcja a walka z Berto miała miejsce we wrześniu. Być może na raty nalegał jubiler, żeby rozłożyć dochody na trzy lata, bo tak to wychodziło w przypadku 20 rat po 100 tys. $.(08-10-2016 01:11 PM)Wietnam napisał(a): Floyd i Raty ?? |
|||
09-10-2016, 04:26 PM
|
|||
|
|||
Canelo łatwo pokona Triple G. Tak, zbije go i znokautuje - powiedział były król rankingów P4P zapytany przez ES NEWS o swój typ.
Mayweather poradził ponadto Alvarezowi, żeby nie przejmował się opiniami, jakoby unikał walki z "GGG" i po prostu robił swoje. - Mnie też przez lata nazywano tchórzem. Mówili, że boję się Manny'ego Pacquiao i to wszystko tylko zmotywowało mnie do cięższej pracy, do tego, by dawać z siebie wszystko. Nie ma granic dla osiągnieć Canelo. On ma wspaniałych kibiców - ocenił "Money" Floyd. Saul Alvarez w swoim ostatnim występie zastopowal Liama Smitha, sięgając po pas WBO wagi super półśredniej. Dzierżący tytułu WBA, WBO i IBF kategorii średniej Gienadij Gołowkin pokonał przed czasem Kella Brooka. |
|||
11-10-2016, 05:42 PM
|
|||
|
|||
Biografię kupiłem jakoś tuż po premierze, ale zacząłem czytać ze dwa dni temu. Jestem w 1/3 i mam mieszane odczucia. Szerzej napiszę po przeczytaniu całości, ale plusy strasznie mieszają się z minusami.
Plusem jest podejście do tematu, drobiazgowość, kilka słów o totalnych no-name'ach których Floyd pokonywał na początku - co się z nimi stało, jak skończyli kariery, ich wypowiedzi. Fajnie, bo większości tych walk nie widziałem, znam suche wyniki z boxreca a tutaj można dowiedzieć się czegoś więcej. Szkoda tylko, że książka jest fatalnie napisana/przetłumaczona. Czytamy na jednej stronie, że Floyd bodajże trzecią walke wygrał na punkty (podają punktację), a chwilę później że po czterech walkach (wszystkie wygrane przed czasem). Do tego jakieś głupie wtrącenia, omawiamy przeciwnika Floyda, potem nagle mamy trzy linijki o zmianach narożnika u Mayweatherów i znów powrót do wątku o przeciwniku. No ale jako biografia czyli opis życia póki co jest okej, nie ma za dużo pieprzu a wiele faktów jest znanych, ale ja nie czytam dla pieprzu tylko dla konkretów, np. skąd dokladnie wziął się pseudonim Pretty Boy i czemu nazywali go Joyem jak był młody. |
|||
11-10-2016, 05:47 PM
|
|||
|
|||
W przeciwieństwie do biografii Bestii, Floyd w swojej nie uczestniczy, nie opowiada sam
to jest największy minus, sporo faktów może być przeinaczonych. |
|||
11-10-2016, 09:37 PM
|
|||
|
|||
(11-10-2016 05:47 PM)Wietnam napisał(a): W przeciwieństwie do biografii Bestii, Floyd w swojej nie uczestniczy, nie opowiada samNic dziwnego. Tyson ma długi do spłacenia, więc aby jak najwięcej zarobić na książce, musiał kupić publikę totalną szczerością. A Floyd pewnie wysmarował sobie laurkę. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości