Trenerzy kadry odwołani
|
12-07-2013, 09:02 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2013 09:05 AM przez kantemir.)
|
|||
|
|||
RE: Trenerzy kadry odwołani
(25-04-2012 02:54 PM)redd napisał(a): Mimo, że niespecjalnie interesuję się boksem amatorskim, to jestem zniesmaczony tym, że ani jeden z naszych bokserów nie pojedzie na igrzyska. To chyba pierwsza taka sytuacja od 1930r...Czy nie latwiej by bylo zaprosic trenerow z Kuby czy np.z tej samej Ukrainy-blisko .. :huh:Jesli taka fatalna situacja z boksom amatorskim .. np. na Donbassie sporo niezlych trenerow ,na zachodniej ukrainie takze jest. w m.Czernigowie silna szkola .. jesli niema rezultatow,to przyczyna tylko jedna-trenerzy..bo materialna baza ,sale sportowe-gonorary trenerow i t.p. o niebo lepsze w Polsce,niz w Ukrainie..trener z boksu w ukrainie to zawsze czlowiek albo biedny,albo prosto ubogi ..Pro Kubanczykow w ogole nawet mozna nie pisac,tam czesto problemy nawet z workami bokserskimi i rekawicami jakim po 20-30 lat.... moim zdaniem, samy prosty i nie drogi sposob..tym ludziom wystarczy jakis 700-900 USD w miesiac..Kubanczykom moze i tego mniej.. np. na mistrzowstwach swiatu w Baku ukraincy pobili kubanczykow -ukraina-4 ,,zloto,, i 1 ,,srebro,, a Kuba -2 ,,zloto,, .(albo boks ukr.stal lepiej,albo kubanski nieco zdegradowal(?) http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa...oksie_2011 mam podejrzenie ,ze cos ,,zakopano,, w obozie trenerskim.. dziwnie,poniewaz w czasy Stama u polakow byl duze silny poziom..ale czas bezlitosny.. |
|||
12-07-2013, 11:09 AM
|
|||
|
|||
Pokonać Kubańczyków w boksie to niezły rezultat.Może wiesz a może nie, ale u nas na zgrupowaniach są niezłe jaja, bokserzy czasem nie mają nawet planu przygotowań rozpisanych.Dzieje się dużo, moim zdaniem to nie tak wina trenerów a prezesów.
|
|||
12-07-2013, 11:17 AM
|
|||
|
|||
@kantemir
Główny PRowiec związku bokserskiego na Ukrainie |
|||
23-07-2013, 07:12 PM
|
|||
|
|||
Tymczasowym trenerem kadry po zwolnieniu Huberta Migaczewa został Ludwik Buczyński, który dowodził naszą reprezentacją na IO w Atenach i Pekinie. Nie wiem czy wiecie, ale na jednym z forów sportowych pan Ludwik jest niemal postacią kultową. Oto dowód:
Przyleciał jak ptak, co krążył od lat, wśród chłopców z Sosnowca, sierpowy, garda i prawa prosta, to metody na sukces trenera, który ostatnie co czyni to rola pozera. I sprosta nadziejom milionów rodaków, na olimpijski tron wprowadzi Polaków, i tak jak wtedy w Pekinie, o ćwierćfinale pamięć nasza nigdy nie zginie, jak o siedemnastowiecznej husarii, nowy Maszczyk nadejdzie, reprezentant biało-czerwonej armii! |
|||
23-08-2013, 03:02 PM
|
|||
|
|||
[undefined=undefined]Pokonać Kubańczyków w boksie to niezły rezultat.Może wiesz a może nie, ale u nas na zgrupowaniach są niezłe jaja, bokserzy czasem nie mają nawet planu przygotowań rozpisanych.Dzieje się dużo, moim zdaniem to nie tak wina trenerów a prezesów. [/undefined]
nie wiem,kto sa taki ,,prezesy,, -(biurokracja sportowa?) ale fakt jest faktem..nie wiem,moze przyczyna takze socialna ,poniewaz tak czy siak boks to cizka sprawa i wymaga wielu.. moze,ze w Polsce wiecej innych wariantow dla kariery mlodziezy (choc by mozliwosc zyc i pracowac legalnie w Britanii, i innych zamoznych panstwach..(?)..dla ukraincow to trudno..ch.j go wie,trudno mi cos powiedziec..W samich chlopakach przyczyny nie moze byc,poniewaz ludzi sa odnakowe..moja wersja ,ze to kilko przyczyn..ale trenerzy to oczywiscie,moim zdaniem.. |
|||
14-01-2014, 08:41 PM
|
|||
|
|||
Mamy nowego trenera reprezentacji Polski - Walery Korniłow
http://eurosport.onet.pl/boks/bialorusin...lski/nevbw Zna ktoś tego trenera? |
|||
15-01-2014, 01:47 PM
|
|||
|
|||
O ile dobrze kojarzę, to pracował z ekipą białoruską podczas IO w Atenach, kiedy zdobywali 2 srebrne medale. Nie był jednak trenerem kadry, a jedynie członkiem sztabu. Mogę się jednak mylić. Ważne, że nie jest to Buczyński, Raubo, albo inny przedstawiciel betonu.
|
|||
09-09-2014, 04:31 PM
|
|||
|
|||
Tomasz Różański, trener młodzieżowej mistrzyni olimpijskiej oraz młodzieżowej mistrzyni Europy Elżbiety Wójcik został nowym trenerem męskiej kadry seniorów oraz Hussars Poland.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości