Turniej World Boxing Super Series w super średniej
|
10-07-2017, 02:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Turniej World Boxing Super Series w super średniej
Wywiad z Wasilewskim:
Za nami gala draftu WBSS, jak wrażenia po imprezie? Andrzej Wasilewski: Przede wszystkim jesteśmy zadowoleni, że rywalem Krzysztofa Włodarczyka będzie Murat Gasijew. Co do samej imprezy - była wspaniała, czuć było atmosferę wielkiego sportu, klasy i wzajemnej uprzejmości. Nawet spotkanie z Marco Huckiem, z którym do tej pory nie darzyliśmy się specjalną sympatią, wypadło miło. JA: w sumie ciekawa sprawa, że nawet Huck potrafił być uprzejmy Gasijew to rywal, którego chciał "Diablo"? Taki generalnie był nasz cel od jakiegoś czasu i na walkę z nim Krzysztof był już nastawiony. Żeby zostać obowiązkowy pretendentem IBF stoczył przecież trzy walki, w tym eliminator. Podjęliśmy zatem decyzję, że będziemy zabiegać o taki pojedynek. JA: w sumie nie ma innych pretendentów obowiązkowych w turniejach, że tylko Diablo miał takie chody i sobie wybrał mistrza? Jest szansa na to, że walka Włodarczyka z Gasijewem odbędzie się w Polsce? Takie gale to oczywiście wielkie imprezy i duże koszty. Będziemy na ten temat rozmawiać z naszym telewizyjnym partnerem Polsatem, jednak pojedynki planowane są na przełom września i października, a z tego co mi wiadomo, na ten termin jest już przewidziana w Polsce jedna impreza PPV. JA: sprawa jest prosta, dość dokładania hajsu do walk Włodarczyka, trzeba swoje zarobić plus Polsat już ma plany więc jest prosta wymó...eeee...prosty plan. Walka w USA robiona przez Sauerlanda. Rezerwowym w WBSS jest Krzysztof Głowacki, który wejdzie do turnieju, jeśli któryś z pięściarzy dozna kontuzji. Co jeśli kontuzjowany będzie Gasijew i pojawi się perspektywa walki Włodarczyk - Głowacki? Szczerze powiedziawszy, to nie zakładamy takiego rozwoju wypadków. Będziemy się tym martwić, jeśli faktycznie będzie taka potrzeba. JA: w sumie bardzo ciekawa sprawa bo nawet mi przez myśl nie przeszło, że teoretycznie może dojść do walki obu Krzysztofów. No ale wiadomo, że szanse na to są znikome. |
|||
15-09-2017, 04:36 PM
|
|||
|
|||
EUBANK JR: NIE BĘDĘ MIAŁ LITOŚCI - YILDIRIM: NIE
SŁYSZAŁEM O NIM. http://www.bokser.org/content/2017/09/14...mobile.jsp |
|||
20-02-2018, 02:35 PM
|
|||
|
|||
Niepokonany w boksie Holender Nieky Holzken (13-0, 10 KO),
lepiej znany jako kickbokser i były mistrz GLORY,, zmierzy się z Callumem Smithem (23-0, 17 KO) w sobotnim półfinale turnieju World Boxing Super Series w wadze super średniej. Smith miał walczyć z Jurgenem Brahmerem (49-3, 35 KO), ale Niemiec ma grypę i do soboty się nie wykuruje. Organizatorzy szybko sięgnęli na ławkę rezerwowych, której skład ustalono jeszcze przed rozpoczęciem WBSS, i wyznaczyli do walki 34- letniego Holendra. |
|||
20-02-2018, 05:15 PM
|
|||
|
|||
Lipa... Braehmer tak doskonale zawalczył z Brantem, że liczyłem na niego w sobotę, a przynajmniej na to, że da twardy, równy pojedynek. Z tym Holendrem raczej będzie szybka egzekucja.
|
|||
20-02-2018, 06:22 PM
|
|||
|
|||
Nigdy nie widziałem tego Holzkena, ale wygrana przed czasem z Polakowem dobrze o nim świadczy. Wyraźnym faworytem będzie Smith, ale walkę na pewno warto będzie obejrzeć.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
20-02-2018, 09:45 PM
|
|||
|
|||
Ja obstawiam sensacje, że Holender znokautuje Smith.
|
|||
20-02-2018, 09:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2018 09:50 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Turniej World Boxing Super Series w super średniej | |||
21-02-2018, 07:45 AM
|
|||
|
|||
Na pewno Holzken ma czym przyłożyć, ale Smith powinien korzystać z przewagi warunków i trzymać go jabem na dystans. Nie sądzę, by kickbokser był w stanie dobrać się Callumowi do skóry, jeśli nie udało się to wielu dobrej klasy bokserom.
|||
21-02-2018, 10:14 AM
|
|||
|
|||
Tyle tylko że Smith zawsze walczy na pressingu przyjmując wymiany ,także będzie ciekawie.
|
|||
09-05-2018, 08:15 PM
|
|||
|
|||
Kontuzja Grovesa może sprawić, że w finale przeciwko Callumowi Smithowi zastąpi go Eubank Jr. Niby też ciekawe zestawienie, ale odczuwałbym niesmak, że faworyt turnieju i lider kategorii nie mógł udowodnić swej supremacji.
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości