Adam Kownacki
|
10-08-2017, 02:07 PM
|
|||
|
|||
RE: Adam Kownacki
(09-08-2017 08:19 PM)redd napisał(a): Kownacki może wrócić na ring 15 października, na gali w Long Island. Andrzej Wasilewski napisał, że rywal może być ciekawy (oby nie był tak ciekawy, jak Munoz "ze ścisłej światowej czołówki). Fajnie by było, gdyby Adam podbił swoje akcje efektowną i zwycięską bijatyką z Arreolą, ale nie wiem, czy Chris byłby na coś takiego chętny. Mój życzeniowy typ? 1. Charles Martin 2. Travis Kauffman 3. Amir Mansour. Jeśli Wasilewski pisze o "ciekawym" rywalu to raczej wiadomo jakiego pokroju rywala należy się spodziewać... Natomiast z tych pięściarzy, których wymieniłeś @redd to z każdym Adaś raczej by przegrał. W ogóle mam wrażenie, że po obiciu kompletnie nieprzygotowanego i beznadziejnie głupio walczącego Szpilki, Kownacki przez wielu jest przeceniany. Może się mylę, ale wydaje mi się, że weryfikacja Adama nastąpi bardzo szybko. |
|||
10-08-2017, 07:33 PM
|
|||
|
|||
Też jestem daleki od zachwytów nad Kownackim i podchodzę spokojnie do jego dalszej kariery, mimo że naprawdę lubię gościa i życzę mu sukcesów. Trzeba też przyznać, że na forum panują dość racjonalne komentarze dotyczące jego potencjału. Myślę, że Adam jest w stanie dawać dobre walki, choć niekoniecznie wygrane, z zapleczem czołówki HW. W swoim boksie ma jeszcze sporo do poprawy i mam nadzieję, że wygrana nad Szpilką otworzy nowy, bardziej profesjonalny rozdział w jego karierze.
W ogóle, w kontekście Adama widzę sporą analogię do Pawła Wolaka. Też jest bardzo ofensywny, daje się lubić i wybił się na nieco przereklamowanym nazwisku. Byle tylko został ciut sprawniej poprowadzony, by za szybko nie trafił na swojego Delvina Rodrigueza (nomen omen jego walki z Wolakiem były świetne). |
|||
10-08-2017, 10:31 PM
|
|||
|
|||
(10-08-2017 02:07 PM)Martin napisał(a): Jeśli Wasilewski pisze o "ciekawym" rywalu to raczej wiadomo jakiego pokroju rywala należy się spodziewać...Wasilewski nie będzie miał wpływu na dobór rywala dla Kownackiego i to jest duży plus całej sytuacji. Adam powinien dostać godnego przeciwnika, bo w tej chwili jest jego najlepszy czas. Dość trudno ocenić jego realną wartość, ale myślę że jednak jest ona większa, niż w przypadku Pawła Wolaka, do którego porównał go redd. Wolak był niezwykle żywiołowy, bardzo waleczny, ale i kompletnie bezmyślny w ringu. Kownacki jest spokojny i rozsądny. Zdaje sobie sprawę ze swoich ograniczeń, ale potrafi wykorzystać swoje atuty. Arreola byłby dla niego idealnym rywalem, ale sądzę że Mansour i Kauffman też byliby w jego zasięgu. Powinien jedynie unikać rywali dużo większych od siebie (Breazeale, Martin) lub perfekcyjnych technicznie (Malik Scott) http://www.the-best-boxers.com |
|||
05-09-2017, 12:28 AM
|
|||
|
|||
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
05-09-2017, 06:19 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2017 06:19 AM przez Wit.)
|
|||
|
|||
Większa beka w komentarzach. Nawet Proksa się wstawił za gitem, a Kownacki póki co tylko spamuje walle swoją walką ze Szpilką. Dałem mu lajka na FB, a tam tylko KO na Szpilce, jakieś ciuchy itp. na sprzedaż, a 0 odpowiedzi np. na pytania odnośnie jego narodowości.
|
|||
05-09-2017, 07:52 AM
|
|||
|
|||
Szpilka miał chyba odstawić social media na jakiś czas, ale widać uzależnienie robi swoje.
|
|||
24-09-2017, 07:11 PM
|
|||
|
|||
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
29-10-2017, 04:18 PM
|
|||
|
|||
Kolejnym rywalem Kownackiego ma być Gerald Washington, który ostatnio został pokonany przez kumpla Kownackiego, Jarella Milera.
Walka miałaby się odbyć w styczniu w USA. Wg mnie dobry ruch. Gerald to dobry rywal, który jest poziom wyżej od dotychczasowych rywali Szpilki, po dwóch porażkach, a jednocześnie może być przetarciem przez bardzo wysokimi rywalami w HW. Fajnie by było, jakby to wypaliło. |
|||
29-10-2017, 06:29 PM
|
|||
|
|||
Z tym przetarciem to bym nie przesadzał bo jeśli Washington nie straci formy fizycznej i psychicznej to może Kownacki go nie zaczłapać.
|
|||
29-10-2017, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Nie no, oczywiście że Kownacki nie jest tu faworytem. Ale jeśli ma coś zdzialać to Gerald powinien być po prostu kolejnym przystankiem.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości