Roman Gonzalez vs Carlos Cuadras
|
09-09-2016, 05:56 PM
|
|||
|
|||
Roman Gonzalez vs Carlos Cuadras
Zaskoczony jestem, że nikt wcześniej nie założył tematu dotyczącego tej walki a przecież ona już jutro.
Wielkie wyzwanie dla Romana Gonzaleza bo atakuje już 4 kategorię wagową i moim zdaniem nie jest wcale powiedziane, że Chocolatito łatwo przejdzie tę przeszkodę zwaną Cuadrasem. ![]() |
|||
09-09-2016, 05:58 PM
|
|||
|
|||
RE: Roman Gonzalez vs Carlos Cuadras
Ach te kolejne kategorie wagowe wśród much i kogutów
![]() Skoro Gonzalez taki dobry i ludzie pokroju Inoue mówią że musza trenować żeby z nim walczyć to powinien wygrać. Chyba w temacie o niskich kategoriach wagowych któryś z tutejszych lekkich ekspertów sie wypowiadał. Gdzie jest walka? i o której? Czemu Gonzalez nie bije się na undercardzie Golovkina :< |
|||
09-09-2016, 06:02 PM
|
|||
|
|||
Na Polsat Sport transmisja od 3.00 w nocy z soboty na niedzielę.
![]() |
|||
09-09-2016, 06:08 PM
|
|||
|
|||
Widziałem w akcji obu, Cuadras będzie większy, ale sądzę, że Gonzalez jest na tyle niesamowitym pięściarzem, że go wypunktuje. Chyba najcięższa batalia w karierze "Chocolatito", znam ludzi, którzy twierdzą, że jeśli Nikaraguańczyk zdecydowanie wygra to i tak powinien utrzymać pierwsze miejsce w rankingu P4P, bez względu na wynik konfrontacji Warda z Kowaliowem.
Warto dodać, że na undercardzie zobaczymy rewanż Kamegaia z Soto Karassem. W pierwszej walce była w ringu rzeźnia, a sędziowie ogłosili remis. |
|||
09-09-2016, 06:22 PM
|
|||
|
|||
Cuadras mimo że jest z wyższej wagi nie będzie miał przewagi siły fizycznej ale będzie szybszy,do tego bardzo dobrze się porusza,lecz jego uderzenia nie posiadają mocy.W końcu Gonzalez go przełamie ciągłym pressingiem i siłą ciosu ale w pierwszych rundach może przegrywać.
|
|||
09-09-2016, 07:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2016 07:07 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Nie widzę jakiś szczególnych nazwisk w resume Cuedrasa, wygrał z Concepcionem na punkty,poza tym średniacy.
a teraz będzie miał naprzeciwko siebie lidera P4P. |
|||
09-09-2016, 08:39 PM
|
|||
|
|||
Ale posiada WBC w wyzszej wadze, ma niskazony record i jest nr. 1 boxreca. Wiec raczej nie jest kims wzietym z lapanki.
http://www.eyeonthering.com/users/lukaszrpb |
|||
09-09-2016, 08:47 PM
|
|||
|
|||
Mam wrażenie, że Gonzalez w swym marszu w górę kategorii zaszedł już powyżej swojej wagi optymalnej (za taka uważam muszą). Ma wystarczająco dużo talentu, by wygrać z solidnym, choć mało błyskotliwym Cuadrasem. Jednak zapewne będzie to zwycięstwo na punkty i po zaciętym pojedynku.
http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
09-09-2016, 10:19 PM
|
|||
|
|||
W limitach.
Chocolatito Gonzalez 114.6,funtòw Carlos Cuadras: 114.8, Yoshihiro Kamegai 153.4, Jesus Soto Karass 154.4. |
|||
09-09-2016, 10:48 PM
|
|||
|
|||
Gonzalez jest faworytem, choć może być to dla niego b. trudna walka. Roman jest wybitnym swarmerem, ale jego styl, bardzo kontaktowy i ofensywny, może sporo tracić na skuteczności jeśli na przeciwko niego stanie bokser naturalnie większy, silniejszy i potrafiący przyłożyć. Cuadras nie jest pięściarzem, który bardzo by mi imponował, choć to bardzo, bardzo solidny pięściarz. Jego zaletą jest to, że jest naturalnie większy, dobrze zaadaptowany w kategorii muszej i potrafiący uderzać szybkie serie. W połączeniu z jego fizycznością może dać to mieszankę, która nieprzypasi Gonzalezowi. Myślę, że Czekoladowy wygra na punkty, ale Cuadras będzie mieć swoje mocne momenty.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości