Polsat Boxing Night Kraków 02.04.2016
|
05-04-2016, 02:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Polsat Boxing Night Kraków 02.04.2016
A gdyby dał mu odpocząć tą minutę, a później Adamek w 11 czy 12 dostał naprawdę ciężkie KO to był by znowu płacz dlaczego go puścił, jak przecież widać było, że Adamek ledwo, co wstał na 10 w 10 rundzie. I znowu płacz i znowu biadolenie, jaki ten Jankowiak jest zły, jakie on snuje podstępne myśli na tym ringu i czy na pewno ma polski paszport, bo to a nuż jakiś niemiecki czy rosyjski szpieg.
![]() ![]() Wydaje mi się, że Jankowiakowi mogło się po prostu żal zrobić Adamka i chciał go ustrzec przed jeszcze bardziej upokarzającą porażką. Sam Adamek nie protestował, może nawet poczuł ulgę, że to już koniec. Zresztą chyba od pierwszego mocnego ciosu Moliny w 2 rundzie zrozumiał, że to zły czas i złe miejsce. Eric momentami krzywdził Adamka okrutnie. |
|||
05-04-2016, 02:32 PM
|
|||
|
|||
Jakby Adamek przez minute nie doszedl do siebie i zaczal plywac po pierwszych ciosach w kolejnej rundzie to nikt by slowa nie powiedzial na takie przerwanie - to chyba oczywiste, klasyczna sytuacja bokserska gdzie bokser dostaje minute ale niestety to za malo, przykladow takich przerwan setki, naturalna rzecz.
Jankowiakowi zal sie zrobilo Adamka? doprawdy wzruszajace ![]() ![]() Adamek nie protestowal? Nie, poprostu w ringu zachowal klase (dziwie sie, mi na trybunach sie nie udalo). Pat English ten protest napisal sam, za wlasna kase ![]() ![]() |
|||
05-04-2016, 03:13 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Nie, poprostu w ringu zachowal klase (dziwie sie, mi na trybunach sie nie udalo) To już wiemy, kto uderzył sędziego Jankowiaka w głowę ![]() |
|||
05-04-2016, 03:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2016 03:20 PM przez Mayo.)
|
|||
|
|||
O patrz, wydalo sie
![]() Generalnie dyskusja jest juz jalowa, wszystko zostalo powiedziane, kazdy widzial jak bylo i swoje wnioski wyciagnal. Pozostaje czekac na wnioski ludzi z PZB i IBF, mam nadzieje ze beda podobne do moich ![]() |
|||
05-04-2016, 04:01 PM
|
|||
|
|||
Mógłbym jeszcze długo polemizować z @Mayo na temat interpretacji przepisów przez sędziego, czy tego co powinno być nazywane w boksie normą, a co patologią, ale nie w tym rzecz. Myślę, że poruszając tak dogłębnie przykład jednego, dyskusyjnego przypadku z polskich ringów, tracimy szansę na dyskusję na temat poziomu sędziowania w Polsce.
Myślę, że źle zabieramy się za ten problem, bo z dyskusji wynika, że wszystko jest ok., tylko przydarzył się taki Jankowiak, który podejmuje kontrowersyjne decyzje. Takie sytuacje powinny sprzyjać krytycznej dyskusji na temat pracy sędziów ringowych i punktowych w polskim boksie. Mamy imprezę PBN, która jest poniekąd świętem krajowego pięściarstwa, a przydarzają się tam takie sytuacje jak punktacja, prawie na remis, w walce Syrowatki z Jackiewiczem, czy dwie rundy dla Moliny w potyczce wieczoru. Dzisiaj wieczorem napiszę coś więcej o tej sprawie. Myślę, że warto by na forum powstał temat dotyczący pracy polskich sędziów punktowych, czy ringowych. |
|||
05-04-2016, 08:12 PM
|
|||
|
|||
RE: Polsat Boxing Night Kraków 02.04.2016 | |||
05-04-2016, 08:25 PM
|
|||
|
|||
To już staje się nudne, ta walka to już historia, Adamek został znokautowany
sędzia uratował mu troszkę zdrowia, . Niektórzy kibice mają jobla w głowie, ten atak to już frustracja życiowa. |
|||
05-04-2016, 09:58 PM
|
|||
|
|||
Sory, ale zazwyczaj życzę dobrze ludziom... Adamka lubię i cenię, więc sportowa emerytura to najlepsze wyjście.
|
|||
05-04-2016, 10:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2016 10:22 PM przez Calaf.)
|
|||
|
|||
Poczytajcie sobie co Borek na Twitterze wypisuje... Jedzie po Wasylu że broni Jankowiaka i grozi że poujawnia drukowane wyniki na galach,pisze o innych wynikach na kartach niż ogłosił announser. Porażka Adamka pogrzebała plany Polsatu...A Mati chyba się za bardzo angażuje w sprawę.
Szkoda ze Sandera nie ma bo jego też się przyczepił. |
|||
05-04-2016, 10:29 PM
|
|||
|
|||
Aż tak , no nieźle o tych innych wynikach na kartach niż ogłosił announser,
to wiemy już z autopsji, to co było przy okazji ogłaszania werdyktu walki Rekowski vs McCall to był kabaret,. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości