Ranking 25-lecia według Boxing News
|
10-01-2016, 02:32 PM
|
|||
|
|||
Ranking 25-lecia według Boxing News
Cytat:1. Roy Jones JrZgadzacie się tak mniej więcej z tym rankingiem? Swoją drogą fajnie, że docenili jakiegoś Polaka. |
|||
10-01-2016, 03:16 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking 25-lecia według Boxing News
Floyda zamieniłbym z Royem
dla mnie Mayweather numer 1, Pac tak jak jest, Nie zgadzam śie z tak niskimi pozycjami Oscara i Calzaghe. |
|||
10-01-2016, 03:39 PM
|
|||
|
|||
Wow nie ma Canelo na pierwszym miejscu? No co oni, przecież prawie zremisował z Floydem
|
|||
10-01-2016, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Dobry ranking, cieszy ze ktos nalezycie docenil Finito Lopeza
https://www.youtube.com/watch?v=3rq8iKZnRyc |
|||
10-01-2016, 07:21 PM
|
|||
|
|||
Dla mnie bardzo dobry ranking...jest Lewis w czubie, jest Whitaker, Trinidad, Lopez, Cotto. Wrzuciłbym faktycznie wyżej Calzaghe i mimo wszystko zamieniłbym miejscami braci Kliczko.
Ale rewelka, miło zobaczy coś tak rzetelnego. |
|||
10-01-2016, 07:37 PM
|
|||
|
|||
Brakuje mi tu Mike'a Tysona i Giennadija Gołowkina.
|
|||
10-01-2016, 07:44 PM
|
|||
|
|||
Ranking zakłada 25-lecie, każdy z tych ziomów wymiatał przez lata walcząc ze ścisłym światowym topem, często w różnych kategoriach wagowych. Skillowo GGG nie odstaje od tych nazwisk, ale biorąc pod uwagę, że jego resume jest przeciętne w porównaniu z tymi bokserami + boksuje na wysokim poziomie stosunkowo krótko, to jednak nijak się go tu nie da wsadzić.
Co do Tysona, w sumie mógłby się gdzieś znaleźć choć jego prime to lata 86-95, a ranking bierze pod uwagę lata 1990-2015. |
|||
10-01-2016, 09:42 PM
|
|||
|
|||
Michalczewski w top25? W takim razie kto następny w kolejce... Juergen Braehmer?
Roy'a wstawiłbym trochę niżej, gdzieś na 4 za Hopkinsem Poza tym bardzo dobrze ułożona lista. Pacquiao i Oscar bokserami, którzy walczył z największa ilością nazwisk zamieszczonych na tej liście http://www.eyeonthering.com/users/lukaszrpb |
|||
12-01-2016, 02:51 PM
|
|||
|
|||
Ja bym Calzaghe'ego spokojnie w top10 wcisnął. Poza tym dosyć dobry ranking. Również się cieszę, że docenili Polaka. Co jak co, ale Michalczewski był bardzo długo niepokonany, a i porażka z tym Gonzalez'em (bodajże) była mocno kontrowersyjna.
|
|||
12-01-2016, 03:16 PM
|
|||
|
|||
To że był niepokonany to akurat słaba sprawa patrząc na jego resume i porównując np. do RJJ. Z drugiej strony byli gorsi niepokonani niż on. Na pewno jest chyba najmniej nadającym się bokserem z tej 25-tki, ale jest na tym ostatnim miejscu - więc ok.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości