Brodnicka i Piątkowska
|
26-09-2015, 08:24 AM
|
|||
|
|||
RE: Brodnicka - Piątkowska (sparing)
Ja również za Brodnicką,rękawice na mniejsze oz jak i limit chciała zmieniać piątkowska.
|
|||
28-09-2015, 03:06 PM
|
|||
|
|||
(26-09-2015 08:24 AM)Joker napisał(a): Ja również za Brodnicką,rękawice na mniejsze oz jak i limit chciała zmieniać piątkowska.Nieprawda. Skąd taki info? Cytat:Piątkowska - Brodnicka: eksperci nie zgadzają się z werdyktem |
|||
28-09-2015, 06:50 PM
|
|||
|
|||
Jejku, tak się czepiają tego klinczowania jakby boks oglądali od dwóch tygodni. Jasne, że to nic fajnego i źle się to ogląda, ale tyle innych klincz-walk przechodzi bez echa o skrajnie dennym poziomie Kliczko-Povietkin, że czepianie się klinczy Brodnickiej to przesada.
Zwycięstwo Piątkowskiej można o wiele lepiej uargumentować niż " Brodnicka za dużo trzymała, myślę że jednogłośnie dla Piątkowskiej - napisał na Twitterze Wojciech Bartnik" |
|||
18-10-2015, 11:53 AM
|
|||
|
|||
Ludzie, ale jaja! Piątkowska pod koniec listopada walczy o pas EBU!
Chciałbym teraz widzieć minę Brodnickiej. Wiadomo, nie jest to najwyższe trofeum, ale póki nabzdyczona Brodnicka oczekuje walk o tytuły, to Piątkowska, która z nią "przegrała", załatwiła sobie walkę o mistrzostwo Europy. BTW Ewki nie mają swoich tematów, więc proponuję, aby ten temat był ich wspólnym w dziale "bokserzy". Bo dyskusja już się tu rozwinęła. Co wy na to? |
|||
18-10-2015, 11:54 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2015 11:55 AM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Kolejna ważna walka Piątkowskiej:
Cytat:27 listopada na gali organizowanej w Rzeszowie dojdzie do walki Ewy Piątkowskiej (7-1, 4 KO) z mistrzynią Europy wagi półśredniej Ornellą Domini (9-0, 2 KO) - poinformowała oficjalna strona Europejskiej Unii Boksu.Cieszę się, że kariera Ewy Piątkowskiej nie zwalnia i mimo porażki z Brodnicką dalej idzie do przodu. EDIT: Metzger wyprzedziłeś mnie dosłownie o sekundy. |
|||
18-10-2015, 12:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Brodnicka i Piątkowska
Zgodnie z sugestią przeniosłem wątek do działu "Bokserzy" i lekko zedytowałem nazwę tematu.
Co do newsa, dobra wiadomość, lubię jak bokserzy po nieznacznej przegranej nie wypadają z obiegu i mają szanse na kolejne walki tak jak gdyby wygrali ostatni pojedynek. |
|||
24-10-2015, 11:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2015 11:56 AM przez Metzger.)
|
|||
|
|||
"Doda polskiego boksu" wchodzi w kolejne stadium gwiezdnej choroby.
"Jeśli Ewa i jej obóz chcą rewanżu to powinni okazać mi więcej szacunku." http://ofsajd.onet.pl/ewa-brodnicka-nie-...eta/9p77gs |
|||
31-10-2015, 11:51 AM
|
|||
|
|||
Do walki z Ornellą Domini nie dojdzie ale za to Piątkowską czeka pojedynek z inną zawodniczką o pas:
Cytat:Najprawdopodobniej Belgijka Elfi Philips (6-2-3, 2 KO) będzie kolejną rywalką Ewy Brodnickiej (9-0, 2 KO), która ma wrócić na ring 19 grudnia podczas gali w Radomiu. Stawką pojedynku będzie wakujący pas mistrzyni Europy wagi lekkiej. |
|||
26-11-2015, 10:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2015 10:17 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Już jutro, Ewa Piątkowska będzie walczyć o mistrzostwo Europy w (chyba) nieswojej kategorii z Marie Riederer.
Znawców boksu kobiecego - wiadomo - niewiele ale może ktoś wie czego możemy się spodziewać po tej walce? Piątkowska chyba po raz pierwszy w karierze będzie boksować z pięściarką silniejszą od siebie. W dodatku Riederer mimo iż młodsza o 4 lata to jest o wiele bardziej doświadczona. Dwie porażki, których doświadczyła w dwóch ostatnich walkach odnotowała z rywalkami z absolutnie kobiecego topu, odpowiednio 3 i 5 miejsce w rankingu boxrec. Choć trzeba przyznać, że według punktowych były to bardzo wyraźne zwycięstwa. No cóż. Moja diagnoza jest taka, że Piątkowska niestety polegnie w tej walce, choć bardzo mocno jej będę kibicował. Choć z drugiej strony nie zdziwiłbym się też, że gdyby dotrwała do końca to w zwycięstwie by pomogli jej sędziowie. Ale taka zwycięstwa nie chcę i takich zwycięstw nie uznaję. Mam nadzieję, że ktoś się jeszcze podzieli swoją opinią. |
|||
26-11-2015, 11:26 PM
|
|||
|
|||
Widziałem na konkurencji urywki walk tej Niemki i szału tam nie było. Dosyć chaotyczna i surowa sluggerka (jak to brzmi?!). Piątkowska pod tym względem nie wydaje się specjalnie lepsza. Wprawdzie ma mocny cios, ale jest mało mobilna i powolna. Raczej spodziewam się brzydkiej walki, pełną zwarć i przepychanek, po której Piątkowska dostanie decyzję, po stosunkowo bliskiej potyczce.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości