Pisanie na www.boxingscene.com cyrylicą rosyjską?
|
02-03-2014, 03:10 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2014 06:43 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
Pisanie na www.boxingscene.com cyrylicą rosyjską?
Na forum kilka osób pisze z klawiatury angielskiej.
W związku z tym mam kilka pytań i opinii. 1. Czy pisanie bez polskich znaków na polskim forum nie jest przejawem „lekceważenia” .”szpanu” , „lenistwa”, „niechlujstwa” itp.? 2.Czy to nie jest przypadkiem lekceważący stosunek do języka polskiego ? 2. Jeżeli nawet, ktoś pisze z zagranicy to czy ma jakiś problem z zainstalowaniem polskiej czcionki? Wydaje mi się ,że pisząc bez polskich znaków nie szanuje się polskiego czytelnika. Przecież to jest portal polski i należałoby po polsku pisać. Panowie zmieńcie te litery i pokażcie klasę , bo to forum czytają także bardzo młodzi i pogubią się czy to jedno i to samo: bak [w samochodzie] – bąk [owad] żądanie czy zadanie leń czy len Nie puszczajcie „bąków” na forum, czyli jak wy piszecie „bakow” Dosc blazenstwa, nie badz wasc tchorzem, chron jezyk a na forum bedze pieknej ,patriotyczniej i milej. |
|||
02-03-2014, 03:32 PM
|
|||
|
|||
RE: Pisanie po angielsku na www.boxingscene.com cyrylicą rosyjską?
Jest też różnica gdy ma się komuś zrobić laskę lub łaskę
|
|||
02-03-2014, 06:19 PM
|
|||
|
|||
Ci, którzy mają takie możliwości powinni stosować polskie znaki, ja staram się tak robić.
|
|||
02-03-2014, 08:49 PM
|
|||
|
|||
Nie napisałem tego tekstu ,aby zwrócić uwagę komuś konkretnemu.
Osób piszących bez polskich liter jest na tym forum o wiele więcej. Ponadto po co odwracać kota ogonem i pytać ,czy jest to problem? A czy jakimś problemem jest zainstalowanie polskich liter? Przecież to czynność prosta i nietrudna. Pisanie bez polskich liter nie utrudnia rozumienia tekstu i nie jest dla czytelnika uciążliwe. Ale pisanie bez polskich liter na polskim forum jest przejawem obojętności wobec języka ojczystego. Ponadto nie powinna tłumaczyć się osoba ,której to nie dotyczy. W swojej opinii i uwadze miałem na myśli Polaków ,którzy na tym forum piszą bez polskich liter. Wiadomo ,że każdy znajdzie teorię i powód dla usprawiedliwienia swego niechlujstwa. Ale dla mnie jest to lekceważenie języka, czytelnika, portalu, forum , bo potrzeba tak niewiele, aby pisać starannie. |
|||
02-03-2014, 09:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2014 09:03 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RSC-2
|
|||
08-09-2014, 03:27 PM
|
|||
|
|||
RE: Pisanie na www.boxingscene.com cyrylicą rosyjską?
Nie ma to jak próby podjęcia rozmowy z botem XDDD.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości