Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
14-06-2015, 12:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
W ciężkiej Robert Helenius znokautował Bekę Lobjanidze, a Carlos Takam Michaela Sprotta. Spora niespodzianka w walce o pas EBU w super półśredniej. Walczący na własnym terenie obrońca tytułu i faworyt Orlando Fiordigiglio prowadził wyraźnie na punkty z Cedrikiem Vitu, ale przegrał przez tko w przedostatniej rundzie.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
14-06-2015, 04:53 PM
|
|||
|
|||
(13-06-2015 12:30 PM)Joker napisał(a): Hugo (13-06-2015 02:02 PM)Hugo napisał(a): @JokerJoker, Hugo, jakby czytano w Waszych myślach: Cytat:JOSHUA-PARKER? 'JESZCZE POCZEKAJMY'Mnie, na dziś dzień wydaje się, że Parker jest jeszcze zbyt słaby fizycznie aby się zmierzyć z Joshuą i tak jak pisze Hugo, trzeba jeszcze trochę poczekać aby przytył i nabrał masy aby móc się zmierzyć z takim koniem, jak Anthony. |
|||
15-06-2015, 09:06 AM
|
|||
|
|||
Kolejnym przeciwnikiem Parkera będzie Japończyk Kyotaro Fujimoto. Wydaje się, że to będzie łatwa robota dla Josepha, choć ja nie wykluczam sporego oporu ze strony Fujimoto. Walka odbędzie się w Nowej Zelandii 1 sierpnia.
|
|||
15-06-2015, 10:13 PM
|
|||
|
|||
Kołodziej z powodów zdrowotnych jednak nie zadebiutuje w HW. Coś się koleś sypie, z takim zdrowiem ciężko będzie mu coś ugrać w królewskiej kategorii.
|
|||
17-06-2015, 04:52 PM
|
|||
|
|||
Walka Ramirez vs Hernandez odbędzie się 25 lipca w Argentynie.
Jestem zaskoczony. Sauerland wysyła jednego ze swoich asów na gorący teren. Chyba stajnia Sauerlanda ma już lekko z górki. Co do szans sportowych. Widzę nieznacznego faworyta w Ramirezie. Jest w gazie po pokonaniu Afolabiego, walczy regularnie i stylowo może być niewygodny dla Kubańczyka. Hernandez poza tym walczy b. rzadko, może być zardzewiały. Liczę na Ramireza, bo powoli zaczyna mnie irytowac kiszenie pasa przez Kubańczyka. |
|||
17-06-2015, 06:27 PM
|
|||
|
|||
Wysyłają Hernandeza na stratę pasa,dziwna sytuacja.Ramirez może zastopować Kubańczyka ma niezły cios i stosuje ciągłą presje na rywalu.
|
|||
17-06-2015, 06:56 PM
|
|||
|
|||
Kto w ogóle promuje tego Ramireza? Bardzo dziwna sytuacja - taka firma jak Sauerland nie potrafi ściągnąć Argentyńczyka do siebie, tylko ryzykuje pasem IBF i wysyła Jana Pawła za ocean niczym Maternaka do RPA? Coś tu śmierdzi. A może coś się u nich popsuło pod względem finansowym i muszą przyjmować warunki mniejszych graczy?
|
|||
17-06-2015, 07:26 PM
|
|||
|
|||
Faktycznie dość dziwny ruch jak na Sauerlanda. Hernandeza czeka ciężka przeprawa.
|
|||
17-06-2015, 07:48 PM
|
|||
|
|||
Ramirez już raz kontrowersyjnie przegrał w Niemczech, więc dobrze, że tym razem walczy u siebie. Może zmotywuje to Hernandeza, bo potencjał ma on dużo większy, niż pokazała to jego ostatnia słaba walka z Arslanem, albo wcześniejsza z Rossem. Stawiam jednak na zwycięstwo punktowe miejscowego zawodnika.
|
|||
18-06-2015, 06:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2015 06:02 PM przez saliman1.)
|
|||
|
|||
Do ciekawej walki dojdzie pojutrze w Mediolanie. O wakujący tytuł EBU w wadze średniej zmierzą się Michel Soro i Emanuele Blandamura. Szczególnie udział tego pierwszego w tym pojedynku mnie zaskakuje. Francuz to pięściarz kategorii lekkośredniej i nieco ponad miesiąc temu odprawił przed czasem Glena Tapię. Spodziewałem się jakiejś dużej walki w USA, a on tymczasem nagle jedzie do Włoch walczyć w wyższej kategorii. Soro to bardzo dobry bokser i według mnie w Sobotę Francuzi zyskają trzeciego mistrza Europy w przeciągu niecałego miesiąca (po Mohoumadim i Vitu). Z drugiej strony wyższa kategoria, Blendamura to typ pykacza, zadaje dużo ciosów... Powinno być ciekawie.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości