Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
25-03-2018, 12:02 AM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
Nawet nie spytam z kim wygrał, a komu dał dobrą walkę Isaac Ekpo, że tak twierdzisz? Typowy bokser z Afryki, który ma super bilans i go sprzedaje średniakom/prospektom z Europy. Podobnie jest też z wieloma Argentyńczykami.
|
|||
25-03-2018, 12:05 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2018 12:05 AM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Obejrzyj te dwie niecałe rundy Zeuge z Ekpo, zobacz jaki jest szybki i dobrze wyszkolony technicznie Zeuge
a nie pierdźielisz od rzeczy cały czas tą samą bajkę, kto kogo pokonał, z kim walczył, z kim dał dobrą walkę, ta ra di ra da. |
|||
25-03-2018, 12:09 AM
|
|||
|
|||
Czekam aż gdzieś wrzucą, bo nie miałem okazji obejrzeć na żywo.
|
|||
25-03-2018, 12:14 AM
|
|||
|
|||
Ekpo nie jest aż takim kasztanem, @Wit. Oglądałem kiedyś jego walkę ze Stieglitzem i nawet nie najgorzej się zaprezentował. Wiadomo, trochę czasu od tego minęło, ale raczej nie stawiałbym go na równi z pozostałymi afrykańskimi ananasami, którzy pojawiali się na dużych galach.
|
|||
25-03-2018, 02:15 AM
|
|||
|
|||
Nadrobiłem sobie walkę Karo Murata z Reevesem. Niezła bitka dwóch totalnych średniaków. Niemiec ciut lepszy, nie da się go nie cenić za serducho do walki, mimo dość średnich umiejętności czysto pięściarskich. Przełamał rywala w momencie, kiedy wydawało się, że już ten przejmie inicjatywę i zacznie zadawać mocne ciosy.
Zeuge zaś wygrał pewnie, ale chyba nie jest jakimś olbrzymim talentem. Albo ja mam jakieś uprzedzenia, wciąż mam przed oczami ten rabunek na jego korzyść z de Carolisem i ogłoszenie remisu... |
|||
25-03-2018, 10:28 AM
|
|||
|
|||
Walki dalej nie ma, a pierdzielić Wietnam sobie mogę, tak jak Ty pierdzielisz, że Ekpo leje naszą czołówkę, a Zeuge'a porównujesz do Sulęciego. No chyba, że to pstryczek w stronę Niemców, że dla nich taki Tyron to jak dla nas Sulęcki.
Zeuge ma za sobą tego problematycznego de Carolisa i KD z Ekpo; Maciek zaś do jednej bramki ograł Proksę i Centeno jr. Nie ta liga porównując dokonania Zeuge'a do tych Maćka sprzed 1,5 roku. Ale żeby nie być "typowym hejterem co pierdzieli", dalej czekam na full fight, żeby się upewnić. |
|||
25-03-2018, 12:03 PM
|
|||
|
|||
Kurde, widziałem wczoraj w nocy walkę, teraz chciałem wkleić link i już nie ma. Musieli już usunąć... No dobrze zawalczył, ale co do jego potencjału, to jestem gdzieś pośrodku. W światowej czołówce raczej nigdy nie będzie, ale może dać kilka dobrych, twardych pojedynków.
|
|||
25-03-2018, 02:41 PM
|
|||
|
|||
(25-03-2018 10:28 AM)Wit napisał(a): No chyba, że to pstryczek w stronę Niemców, że dla nich taki Tyron to jak dla nas Sulęcki.Tak to właśnie mam namyśli, dla nich Zeuge to jak dla nas Striczu. I się nie obrażaj bo to nie przedszkole, podoba mi się boks Zeuge, i mogę się założyć że największe sukcesy dopiero przed nim. Z walki na walkę coraz lepiej się prezentuje. Obejrzyj sobie Ekpo później i zobaczysz że to nie jest bum. Bo żadnej odpowiedzi już odemnie nie zobaczysz w tym temacie. |
|||
29-03-2018, 01:09 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2018 01:33 AM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Bardzo ciekawa walka w wadze ciężkiej się szykuje!
Dominic Breazeale vs Kubrat Pulew. Federacja IBF dała im czas do 10 kwietnia, starcie ma być eliminatorem. Mike Perez - Thabiso Mchunu 23 czerwca na gali w RPA 23 czerwca na gali organizowanej w RPA dojdzie do walki pomiędzy Mikem Perezem (23-3-1, 15 KO) oraz Thabiso Mchunu (18-4, 11 KO). Bardzo ciekawie zapowiadający się pojedynek w kategorii junior ciężkiej zakontraktowano na dwanaście rund. |
|||
29-03-2018, 08:18 AM
|
|||
|
|||
Ciekawe czy Pulew nie spenia. W końcu obije go ktoś, kto wcale nie musi być wielkim dominatorem, by tego dokonać.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 72 gości