Głowacki vs Seferi - eliminator WBO
|
01-02-2015, 01:01 AM
|
|||
|
|||
RE: Głowacki vs Seferi - eliminator WBO
Fajna walka! Gratulacje dla Głowackiego!
A kim był ten facet koło Łapina w siwych włosach? |
|||
01-02-2015, 01:37 AM
|
|||
|
|||
Zwycięstwo cieszy, ale spodziewanych emocji zabrakło. Przede wszystkim ze względu na słabą formę Seferiego, który poza polowaniem na cios w tułów nie miał żadnego konceptu na walkę i w zasadzie nie podjął walki o zwycięstwo punktowe. Na tle niemrawego Albańczyka Głowacki wypadł dobrze szybkościowo, technicznie i taktycznie. Trudno jednak uznać zwycięstwo nad słabo dysponowanym Seferim za wartościowy sprawdzian.
Obawiam się, że taktyka z walki z Seferim zostanie uznana za jedyną i uniwersalną dla Głowackiego. Tymczasem na wysokich przeciwników, jak Huck czy Bellew trzeba przygotować zupełnie inny wariant. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
01-02-2015, 10:55 AM
|
|||
|
|||
(01-02-2015 01:01 AM)Wilczekstepowy napisał(a): Fajna walka! Gratulacje dla Głowackiego! To Jan Sobieraj,cutman Sferisu Co do walki to wynudziłem się strasznie,ale jestem zadowolony ze wygrał bez problemów z dość solidnym zawodnikiem,mimo że trochę bezjajowo.Szkoda że po zamroczeniu Seferiego w 12 nie poszedł za ciosem,nawet jeśli Seferi by nie padł to jeszcze bardziej zaznaczyła by się przewaga Głowackiego. |
|||
01-02-2015, 12:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2015 12:23 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
Maciej Miszkin vs Dmitrijs Ovsjannikovs
Ovsjannikovs zaboksował ambitnie i co jakiś czas odgryzał się Miszkiniowi. Polak ustępował techniką rywalowi, ale dzięki przewadze warunków i siły fizycznej wygrał tej pojedynek zdecydowanie na punkty.
Piotr Gudel vs Krzysztof Rogowski Bardzo brudna, chaotyczna i zacięta walka. Trochę powiało w ringu dyskoteką, szkoda że nie zobaczyliśmy więcej boksu. Na mojej karcie 1 pkt wygrał Gudel, ale równie dobrze rezultat mógł iść w drugą stronę.
Marek Matyja vs Stjepan Bozic Matyja zaprezentował życiową dyspozycję i to, że ciągle robi postępy. Bozic wprawdzie okazał się być kompletnie wypalony, ale Marek przejechał się po nim pierwszorzędnie. Oby Matyję omijały kontuzje, bo facet prezentuje ofensywny styl i do tego wydaje się twardo stąpać po ziemi.
Krzysztof Głowacki vs Nuri Seferi Dobra taktyka i konsekwentna jej realizacja przez Głowackiego. Na rywali charakterystyki Seferiego takie ustawienie wydawało się idealne. Wolę, gdy Głowacki walczy bardziej ofensywnie, jednak trudno mi go ganić za pojedynek, w którym prawie w ogóle nie inkasuje ciosów. Z Bellew, czy Huckiem (a szczególnie z tym drugim) nie wiem, czy taka taktyka zapewniłaby wygraną, szczególnie na terenie rywala.
|
|||
01-02-2015, 01:20 PM
|
|||
|
|||
Głowacki mi przypominał wczoraj Szpilkę w poruszaniu się, wyprowadzaniu ciosów, wielu elementach. Nie wiem czy to piętno Łapina na tych chłopakach jest aż tak duże? Fiodor ma tą swoją "bezpieczną" taktykę, którą Szpilka i Główka realizują bardzo podobnie, przynajmniej ja miałem takie wrażenie.
Co do samej walki, to przy tak ruchliwym Polaku, Seferi nie miał szans, by cokolwiek zdziałać. Okopał się za gardą i liczył może na jakiś pojedyńczy cios, a może i nawet nie. Walka bez historii pewnie wygrana przez Głowackiego, czekamy na Bellew. |
|||
01-02-2015, 01:31 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2015 01:35 PM przez Martin.)
|
|||
|
|||
Krzysiek na tle Seferiego zaprezentował się wczoraj bardzo dobrze. Był ruchliwy, zadawał ciosy, ale zachował chłodną głowę do końca. Cieszy też to, że Główka wytrzymał kondycyjnie 12 rund, a w ostatniej zachował siły i o mało co nie znokautował Seferiego. Myślę, że przy takiej dyspozycji Bellew jest do ogrania nawet na Wyspach choć oczywiście łatwo nie będzie.
Czekam na rozwój wydarzeń. |
|||
01-02-2015, 01:39 PM
|
|||
|
|||
Z wczorajszych walk najbardziej sposobal mi sie Matyja i Glowacki. Pozostale meskie walki byly ponizej sredniego poziomu choc jak ktos lubi mlocki to walka Gudel-Rogowski mogla sie spodobac.
Glowacki mi sie bardzo podobal choc mnie przypominal...Bronera ![]() Na Bellew to tez zadziala, zreszta nie zdziwi mnie nokaut na Brytyjczyku. Dla mnie Glowacki faworytem.Podoba mi sie zachowanie Polaka po walce: szacunek dla rywala, pewnosc siebie, niechec do przecierania. Osobny akapit chcialbym poswiecic Piatkowkiej: w sumie wygrala dosc zdecydowanie i ponoc to juz jest poziom na mistrzowski pas (Ewa chce zdazyc jakis zlapac po walce z bitnymi Argentynkami, bo jak pasy pojada do Niemiec to o zwyciestwo bez ko bedzie ciezko). Ewa ma dobry cios i nawet fajnie sklada sie do ofensywy, ale obroną to ja jestem rozczarowany, nie zeby zebrala jakies czyste, ale u niej chyba w ogole nie istnieje pojecie wstecznego. No i dziwna ma garde, ale to ani plus ani minus ![]() Mam nadzieje ze jej kolejna walka tez bedzie tak latwo dostepna jak wczorajsza. |
|||
01-02-2015, 01:39 PM
|
|||
|
|||
(01-02-2015 01:20 PM)Sander napisał(a): Głowacki mi przypominał wczoraj Szpilkę w poruszaniu się, wyprowadzaniu ciosów, wielu elementach. Nie wiem czy to piętno Łapina na tych chłopakach jest aż tak duże? Fiodor ma tą swoją "bezpieczną" taktykę, którą Szpilka i Główka realizują bardzo podobnie, przynajmniej ja miałem takie wrażenie. Wczoraj odniosłem identyczne wrażenie! Zastanawiałem się nawet czy to może tylko takie wrażenie przez tą łysą głowę Głowackiego. ![]() @Redd a dlaczego nie opisałeś walki kobiet? Nie cierpisz boksu pań? ![]() |
|||
01-02-2015, 01:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2015 02:02 PM przez KrychuTMT.)
|
|||
|
|||
Główka ośmieszył Albańczyka w taki sam sposób jak Szpilka Tomaszka :v. Bardzo ładny występ, jeżeli zawalczy z Bellew o MŚ to jestem dobrej myśli.
Gudel vs Rogowski to był poziom wiejskiej remizy, ale takie walki nawet fajnie się ogląda. Gudel raczej nic więcej niż WBC BALTIC SILVER INTERIM nie osiągnie. :v Matyja ładnie rozbił rywala, chociaż sędzia trochę się pospieszył. Piątkowska walczy dość schematycznie, ale jest przy tym silna fizycznie i jak na kobiecy boks to wystarczy. Miszkin słabo, ale nie ma co się dopierdalać, w końcu jest hobbystą. Kosela jest żenujący, jedyny plusik to niezła kondycja jak na takiego byka. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
01-02-2015, 04:17 PM
|
|||
|
|||
(01-02-2015 01:39 PM)Wilczekstepowy napisał(a): @Redd a dlaczego nie opisałeś walki kobiet? Nie cierpisz boksu pań? Nie przepadam, dla mnie kobiety walczące w ringu... nie moja bajka (choć oczywiście jak chcą uprawiać, to nie mam nic przeciwko). A poza tym poziom tej walki był mizerny. Piątkowska atakowała strasznie otwarta, aż prosiło się o kontrę, a jej rywalka nie miała pracy nóg. Rzucałem okiem na ten pojedynek, ale tylko w przerwach między rundami WSB. Oczywiście życzę Piątkowskiej wszystkiego dobrego i zdobycia tytułu, jednak raczej fanem kobiecego pięściarstwa się nie stanę ![]() --- Byle tylko Huck teraz nie bił się z Bellew, a do finału eliminatora nie wyznaczono w zamian Usyka ![]() Anglik jest do ubicia, jeżeli Krzysztof będzie boksował trochę bardziej ofensywnie niż wczoraj. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości