Robert Guerrero
|
23-12-2014, 08:24 PM
|
|||
|
|||
Robert Guerrero
![]() Przydomek: The Ghost
Warunki fizyczne: wzrost - 173 cm, zasięg ramion - 178 cm, waga: 57 - 67 kg. Bilans: 37 walk, wygranych - 32(18 KO), porażek - 2, remisów - 1 Trenerzy: Ruben Guerrero Pasy mistrzowskie: IBF piórkowa IBF super piórkowa WBA,WBO interim lekka WBC interim półśrednia Boxrec:http://boxrec.com/list_bouts.php?human_i...&cat=boxer |
|||
23-12-2014, 08:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014 08:48 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
RE: Robert Guerrero
Robert przypomina mi Satyra, czy tam Fauna, nie wiem jak to dokładnie z nimi jest
![]() ![]() |
|||
23-12-2014, 08:52 PM
|
|||
|
|||
Ta "garstka" którą zadowala walcząc tak jak ostatnio jest znacznie liczniejsza od tych którzy wolą by boksował jak dawniej
![]() |
|||
23-12-2014, 08:53 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014 08:54 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
(23-12-2014 08:42 PM)Krzych napisał(a): Robert przypomina mi Satyra, czy tam Fauna, nie wiem jak to dokładnie z nimi jest Wiesz, mam takie same odczucia. Przecież to jak np., wyboksował past prime Casamayora, czy Katsidisa to były pokazy inteligentnego i skutecznego rzemiosła. Wydaje mi się, że obecnie nie tyle cofa się w rozwoju, a po prostu 147 lbs to jest za dużo dla niego. Sporo przez to traci na ruchliwości, szybkości, choć np., jego szczęka dalej jest bardzo dobra. O ile obecny styl Guerrero nie podoba mi się, to doceniam jego ostatnie osiągnięcia. Naturalny piórkowy/lekki Robert z powodzeniem bije się z zawodnikami półśredniej - moim zdaniem nie wypada wcale gorzej niż kreowany na wielką gwiazdę Broner (który też wywodzi się z podobnych rejonów wagowych). Podsumowując: Guerrero dopasował swój styl do możliwości swojego organizmu w 147 lbs. (23-12-2014 08:52 PM)TomaszX napisał(a): Ta "garstka" którą zadowala walcząc tak jak ostatnio jest znacznie liczniejsza od tych którzy wolą by boksował jak dawniej Tak, Robert jest za słaby fizycznie by utrzymywać takich byczków jak Berto i Kamegai na dystans. |
|||
23-12-2014, 08:55 PM
|
|||
|
|||
Może buzuje w nim meksykańska krew i chce pokazać jakim jest wojownikiem. Ostatnia walka z Kamegai była słaba w jego wykonaniu, ale dzięki temu, że walczył jak walczył dostaliśmy jedną z lepszych ringowych wojen w tym roku.
|
|||
23-12-2014, 09:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014 09:12 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
(23-12-2014 08:53 PM)redd napisał(a): Wiesz, mam takie same odczucia. Przecież to jak np., wyboksował past prime Casamayora, czy Katsidisa to były pokazy inteligentnego i skutecznego rzemiosła. Dokładnie o tym mówię. W tych walkach był szybki, świetnie kontrował lewym podbródkowym, składał fajne kombinacje, pracował na nogach, był w miarę cierpliwy i to wszystko było przemyślane. Teraz sprawia wrażenie zapuszczonego, nie ma siły się dobrze ruszać, a 159 funtów na 30 dni przed walką z Floydem mówi wszystko o jego obecnym podejściu do boksu. Nie rozumiem czegoś takiego. Poszedł do wagi, w której nie musiałby zbijać, to robi wszystko żeby mieć do zbijania tyle co za czasów walk w wadze piórkowej ![]() ![]() |
|||
23-12-2014, 09:10 PM
|
|||
|
|||
Krzych
tylko po to żeby zadowolić garstkę ludzi nie bardzo wiedziących czym jest ta dyscyplina sportu * Chyba muszę przejść na weganizm bo jestem zagłupawy żeby to pojąć,dawno takiej głupoty nie czytałem.O gustach się nie dyskutuje mawiał ktoś ale pewnie był to jakis glupi miesozerca. |
|||
23-12-2014, 09:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014 09:20 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Nie prowokuj chłopcze. Znajdź sobie kogoś na swoim poziomie do takich dyskusji. Powiedziałem już to co miałem do powiedzienia na Twój temat, chyba o to Ci chodziło, czego jeszcze chcesz? Jak chcesz tamtego posta to napisz do @Sandera, może Ci odda.
Guerrero walcząc tak jak walczył w niższych wagach zdobył pasy w dwóch kategoriach wagowych i dał dwie świetne walki w wadze lekkiej. Zobaczymy co zdobędzie walcząc w taki sposób w jaki walczył w ostatniej walce, poza opuchlizną na pół twarzy. ![]() |
|||
30-12-2014, 05:09 PM
|
|||
|
|||
Robert robi na swoim twitterze ankietę z kim ma walczyć.
Thurman Maidana Khan Garcia. |
|||
30-12-2014, 05:25 PM
|
|||
|
|||
Mam nadzieje, ze padnie na Khana, ale zadna z tych walk bym naturalnie nie pogardzil.
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości