Oleksandr Usyk
|
10-11-2013, 03:32 PM
|
|||
|
|||
Oleksandr Usyk
Mistrz Olimpijski z Londynu w wadze ciężkiej zadebiutował wczoraj na zawodowych ringach i rozbił dobrze znanego polskim fanom Meksykanina Felipe Romero. Materiał na mistrza.
|
|||
10-11-2013, 04:07 PM
|
|||
|
|||
RE: Oleksandr Usyk
Jak najbardziej.
Narobiło się tych Ukraińców |
|||
10-11-2013, 04:25 PM
|
|||
|
|||
Ukraińcy mają boks amatorski na kapitalnym poziomie, to i zawodowców się dorobili. W Londynie na Igrzyskach zdobyli 5 medali, w tym 2 złote, z kolei na mś w Baku w 2011 r. zdobyli aż 4 złote krążki.
|
|||
10-11-2013, 05:01 PM
|
|||
|
|||
Za rok, dwa Usyk może spokojnie jakiś pas w Cruiser wywalczyć. Chociaż co prawda wczorajszej walki nie widziałem, to kilka jego amatorskich pojedynków widziałem i go stamtąd zapamiętałem całkiem pozytywnie.
|
|||
12-11-2013, 05:33 PM
|
|||
|
|||
Usyk zaprezentował się dobrze i już bierze na celownik Anthony’ego Joshue.Czekamy na następną walkę na razie zapowiada się ciekawie.
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
12-11-2013, 06:22 PM
|
|||
|
|||
Usyk - Joshua teraz to dla mnie prawdziwy hit w HW, nawet mimo to,że razem stoczyli nie więcej niż 5 walk
Dwóch świetnych prospektów na tym etapie mieliby zawalczyć ze sobą? Wątpię, ale bym bardzo chciał |
|||
12-11-2013, 08:08 PM
|
|||
|
|||
Walka z pewnością byłaby niezwykle ciekawa dla kibiców HW, ale ze sportowego punktu widzenia nie ma to kompletnie sensu. Nie sądzę by do niej doszło.
|
|||
12-11-2013, 09:03 PM
|
|||
|
|||
Moim zdaniem, Usyk nie ma gabarytów na wagę ciężką. Nie chodzi tu nawet o wzrost, bo przecież Powietkin, Stiverne, Chisora, Perez i wielu innych jest niższych i nikt nie kwestionuje, ze są oni prawdziwymi ciężkimi. Jednak Usyk jest bardzo szczupły i waga cruiser jest jego naturalną wagą.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
02-06-2014, 11:55 AM
|
|||
|
|||
Obejrzałem wczoraj pojedynki profi Usyka i uważam, że facet na bank zostanie mistrzem świata. Technika, gabaryty, siła, doświadczenie z amatorki - wszystko na naprawdę wysokim poziomie. Jeżeli jego szczęka i kondycja będą przyzwoite to może być to zawodnik kompletny.
|
|||
02-06-2014, 07:08 PM
|
|||
|
|||
To prawda, Usyk nie wygląda na ciężkiego. Ale ogólnie ciekawa postać. Zapowiada szybki skok na pas, zobaczymy. Może coś z niego być. Na pewno więcej niż z naszych Kołodziejów i Piastów.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości