Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
|
11-03-2014, 12:49 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
Jedna zmiana po ostatnim tygodniu
Kategoria Super Piórkowa Po szokującej porażce notowany wcześniej na 8 miejscu Australijczyk Will Tomlinson wypada z zestawienia. Arash Usmanee oczko w górę na 9. Dodatkowo, po tym jak walka między Rancesem Barthelemym i Argenisem Mendezem została uznana za no-contest, oddaję Argenisowi jego wysokie 4 miejsce. Barthelemy w dół na 5-te. |
|||
16-03-2014, 10:18 AM
|
|||
|
|||
Update:
Kategoria Junior Półśrednia Po świetnym występie przeciwko Dannyemu Garcii, przesuwam Mauricio Herrerę i jego poprzedniego pogromcę - Karima Mayfielda przed niepokonanego, ale nie walczącgo dotąd na tym poziomie Khabib Allakhverdieva. |
|||
16-03-2014, 12:13 PM
|
|||
|
|||
W HW pomyślałbym nad wrzuceniem na 10 miejsce Głazkowa. Dla mnie jego największe zwycięstwo (Adamek) jest więcej warte niż największy triumf Amerykanina (Szpilka). Wprawdzie Wiaczesław powinien przegrać z Malikiem, ale Jennings jeszcze nie walczył z rywalem tej klasy, co Scott z walki z „Carem”.
Btw, jakbyś widział konfrontacje Głazkowa z zawodnikami top10 HW? LHW Chilembę po miłej dla oka walce z groźnym (choć ograniczonym) Graczewem awansowałbym przed Dawsona, który jest nieaktywny i ma 2 ciężkie porażki za sobą. Widzę, że na ring wrócił Mthalane. Wiesz może, czy werdykt w walce przeciwko Olivie był ok.? |
|||
16-03-2014, 06:13 PM
|
|||
|
|||
Na to 10 miejsce w wadze ciężkiej jak dla mnie nie ma szczególnego faworyta.. mógłby być i Glazkov, ale w końcu pokonał tylko Adamka, który ponad rok temu w walce z Cunninghamem urwał może ze dwie rundy, a teraz był tylko starszy i wolniejszy.. Na razie Jennings zostaje chociaż rozumiem obiekcje, to jest moja osobista preferencja.
Jak bym go widział z top 10? Glazkov to typowy średniak. Dobrze wyszkolony, ogólnie bez tragedii w żadnym aspekcie rzemiosła, ale i nie wyróżniający się w niczym. W walkach z bokserami, których mam w czołowej 10-tce faworyzowałbym go jedynie z Perezem i to tylko dlatego, że wydaje mi się, że z Kubańczykiem jest coś mocno nie tak po walce z Mago. Odnośnie Chilemby i Chada, na razie Dawson zostaje wyżej. Po pierwsze dlatego, że chociaż to już trochę melodia przyszłości, to jednak jego resume w tej kategorii wciąż robi wrażenie, po drugie dlatego, że tylko jedna z dwóch porażek była w tym limicie no i w końcu jego przerwa nie jest w końcu aż tak długo.. 9 miesięcy, a ostatnio podpisał kontrakt w Haymonem więc można śmiało założyć, że niedługo wróci na ring. Dam Smutnemu Chadowi szansę . Mthalane - Oliva nie widziałem, wiesz sam jak ciężko o walki z Południowej Afryki ;/ |
|||
23-03-2014, 06:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2014 06:49 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
Thompsona po pokonaniu Solisa przesunąłbym przed Chisorę. Price x2, dobra walka z Pulewem, Solis + kilka ciekawych skalpów z przeszłości myślę, że wystarczą na wskoczenie przed Derecka To ciekawe, że kiedy po drugiej porażce z Władimirem wieszczono Thompsonowi zostanie luksusowym journeymanem, a tymczasem to chyba jego najbardziej udany moment kariery.
--- Zobaczyłem Twoją kartę i raczej się nie dogadamy Walkę postaram się wypunktować, bo nie zrobiłem tego gdy rano oglądałem pojedynek. Ale nie wydaje mi się, aby jakoś skrzywdzono Kubańczyka. |
|||
24-03-2014, 09:07 PM
|
|||
|
|||
Właśnie, redd... Z moją punktacją zmiany będą w trochę innym kierunku .
Kategoria Ciężka Po solidnym występie, chociaż nad nie najlepiej dysponowanym Thompsonem, Odlanier Solis wskakuje na 7 miejsce, za Bermane Stiverne. Tony Thompson spada na miejsce 10-te, z rankingu wypada Bryant Jennings. Kategoria Junior Półśrednia Usunąłem z rankingu Mike Alvarado, który następną walkę ma zaplanowaną w umownym limicie 143 funtów, a po tym jak wyglądał na wadze przeciwko Provodnikovowi, nie chce mi się wierzyć, żeby wracał jeszcze do tej kategorii. Wszyscy którzy byli za nim oczko w górę, a nowa twarz to trochę niedoceniany Cesar Rene Cuenca. Zmieniłem też miejscami Humberto Soto i Johana Pereza po zwycięstwie tego pierwszego nad niepokonanym Abreu. Kategoria słomkowa Młody Meksykanin, Francisco Rodriguez Jr., całkowicie zdominował mistrza WBO, Merlito Sabillo i odebrał mu pas, dzięki czemu wskakuje na 7 miejsce w rankingu. Sabillo w dół z 7-ego na 9-te, a z zestawienia wypada mistrz WBC - Oswaldo Novoa. |
|||
26-03-2014, 04:36 PM
|
|||
|
|||
Kategoria Super Musa
Kohei Kono znokautował w 8 rundie Taja Denkaosana Kaovichita i zdobył wakujący tytuł WBA. Po tym zwycięstwie przeskakuje 2 miejsce w górę, nad Zolaniego Tete i Oleydonga Sithsamerchaia. |
|||
26-03-2014, 09:21 PM
|
|||
|
|||
Czegoś tu nie rozumiem.
Ale nie wszystko muszę rozumieć. „Solis wskakuje………..??????????????” Czy w takim razie mógłbym podać własną kategorię ciężką? Adamek po porażce z Głazkowem wskakuje na 1 miejsce rankingowe i staje się kandydatem nr. 1 do walki o……..???? A Głazkow wypada poza 2 dziesiątkę……..??????? Nawet nie chcę ,aby mi to wyjaśniano, chyba że źle coś zrozumiałem. |
|||
27-03-2014, 08:42 AM
|
|||
|
|||
Wystarczy przeczytac pierwszy post by wszystko stalo sie klarowne ; )
Jak tak patrze na opisy z kategorii slomkowej to ciesze sie ze jej nie sledze: nowy mistrz dopiero na 7. miejscu, zdetronizowany na 9. a inny aktualny wypada poza top10. Poziom taki ze hej |
|||
27-03-2014, 09:22 AM
|
|||
|
|||
Daj spokój, ta kategoria nigdy tak naprawdę nie powinna była powstać. Po prostu rozmienianie na drobne.. klasowych zawodników jest tam garstka, a większość z tych którzy zdobywają pasy nie miałoby co szukać w żadnej innej kategorii.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości