Ward vs Rodriguez
|
23-09-2013, 07:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Ward vs Rodriguez
Tekst wrzucę, ale co do przyporządkowania konkretnych bokserów, to się powstrzymam. Każdy to może widzieć inaczej.
http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
23-09-2013, 07:54 PM
|
|||
|
|||
Dla mnie Ward robi się z walki na walkę połączeniem Mayweathera z Władimirem Klitschko. Ciężko znaleźć dla niego równorzędnego rywala, pozostaje niepokonany i wszystko wskazuje na to, że długo pozostanie no i aspekt Włada - walczy dość nudno, statycznie, spokojnie. Brakuje mi verwy w jego pojedynkach. Robi co musi i nic gratisowego dla oka... Z tym Rodrigezem o ile gościa dobrze kojarze to Ward może mieć ewentualnie sparingi a nie oficjalną walkę.
![]() They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
01-11-2013, 12:20 AM
|
|||
|
|||
Walka tuż tuż , a promocja walki leży .
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
14-11-2013, 07:39 AM
|
|||
|
|||
Ciekawe, że ta walka wzbudza tak mało emocji na forum. Przecież walczy drugi bokser świata P4P (wg większości rankingów) z niepokonanym rywalem, który w swej ostatniej walce już w 1 rundzie rozprawił się z groźnym Denisem Graczowem. Być może dlatego, że Wardowi przypięto etykietkę nudziarza. Nie rozumiem, jak można pasjonować się np. Bradleyem ( to dopiero jest nudziarz!), a olewać Warda. Z drugiej strony po jego walce z Rodriguezem za wiele się nie spodziewam, ale przede wszystkim ze względu na boksera z Dominikany, który wprowadza do ringu masę chaosu. Czasami jednak pozory mogą mylić i chyba warto jednak ten pojedynek obejrzeć (zwłaszcza wobec prawdopodobnego wycofania się Adamka z walki z Głazkowem).
Analiza porównawcza na http://www.bokserzy.cba.pl http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
16-11-2013, 06:58 PM
|
|||
|
|||
No i Rodriguez nie zmieścił się w limicie wagowym bodajże o kilogram . Jego promotor był mocno tym zdenerwowany
![]() ![]() |
|||
16-11-2013, 08:49 PM
|
|||
|
|||
Ledwo zmieścił się w 180 funtach, które wyznaczyli mu organizatorzy na dzisiejsze popołudniowe ważenie
![]() |
|||
16-11-2013, 10:13 PM
|
|||
|
|||
Mój typ na walke Ward przed czasem 8 runda
![]() |
|||
16-11-2013, 10:44 PM
|
|||
|
|||
A ja będę odkrywczy i rzucę typ : Ward na punkty 12-0 (ew. 11-1
![]() Co do Rodrigueza i niewyrobienia się w limicie - profesjonalizm pozostawia sporo do życzenia. Ward nie pozwoli przeciwnikowi na zrehabilitowanie się w oczach kibiców i spokojnie go ogra. Jedyny smaczek to fakt, że Andre wraca po kontuzji i chyba tylko z tego powodu obejrzę ten pojedynek na żywo. |
|||
16-11-2013, 11:36 PM
|
|||
|
|||
Gogolius
Widzę to dokładnie jak ty. Ward raczej Edwina nie znokautuje, ale nie przegra nawet jednej rundy. Przeciętna walka i ogólnie słaba gala się szykuje. W zeszłych tygodniach było dużo lepiej. |
|||
16-11-2013, 11:50 PM
|
|||
|
|||
(16-11-2013 10:44 PM)Gogolius napisał(a): Co do Rodrigueza i niewyrobienia się w limicie - profesjonalizm pozostawia sporo do życzenia. Ward nie pozwoli przeciwnikowi na zrehabilitowanie się w oczach kibiców i spokojnie go ogra. Może po prostu nie był w stanie więcej zrzucić? Wątpię, aby "nadwaga" Rodrigueza wynikała z braku profesjonalizmu. Mnie ten pojedynek w ogóle nie porywa. Nawet specjalnie nie chce mi się rozpisywać. Ward zabierze Rodriguzea na głębokie wody i pewnie wypunktuje. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości