Fantasy matchups
|
03-07-2012, 10:09 PM
|
|||
|
|||
RE: Fanstasy matchups
@Szakal
1) Postawiłbym na zwycięstwo Maidany przed czasem. Po prostu Michael jest za mały na junior półśrednią, a Marcos czuje się w tej kategorii jak ryba w wodzie. W tym wypadku większy i silniejszy wygrałby, bo style mają dosyć podobne. Typ: Maidana przed czasem 6-8 runda 2) Oj byłby grzmoty. Obaj mają dosyć podobną charakterystykę- brawlerzy, a ich najlepszy cios to lewy sierpowy. Tutaj poszedłbym jednak podobnym tropem co w pojedynku nr 1. Gatti był chyba większy i silniejszy fizycznie. Katsidis w szalonej wojnie też czuje się znakomicie i w formie z Marqueza mógłby pokusić się o zwycięstwo. Szanse 55-45 dla Gattiego, ale nie skreślałbym tak zupełnie Katsidisa. 3) Zdecydowanie Martinez. Wywierałby straszliwą presję na Floyda, siła fizyczna odegrałaby zdecydowaną rolę. 147 funtów w rindu Juniora i 170 funtów Martineza. Do tego Martinez jest bardzo szybki na nogach, ma świetną kondycję i mocną szczękę. Stłamsiłby Floyda i kto wie, może wygrałby przed czasem? Waga średnia to o jeden most za daleko dla Floyda wg mnie. 4) Naprawdę trudny pojedynek... W okolicach remisu, ale postawiłbym na Toneya. Po prosu wydaje mi się bardziej kompletnym bokserem o Warda. Gdyby James zrobił formę jak na Barkleya to nie widzę za dużych szans Warda. Typ: James na pkt 5) Wydaje mi się, że Larry pod każdym względem był o poziom lepszy od Andrzeja. Nie zrobiłby ko, nie rzuciłby się też od początku tak jak Brewster, ale wygrałby wysoko na pkt, gdzieś 118-110 (zakładając 12r, zakładając 15 może i o czasówkę by się pokusił) 6) Prime Ali by ograł z lekka prymitywnego Rockyego, ciosy proste i praca nóg Aliego byłyby nie do przejścia dla Marciano. Typ: ali wysoko na pkt 7) Ioka to bardzo dobry bokser, ale Lopez... zawsze robił na mnie wrażenie zawodnika, który idealnie wie kiedy uderzyć, aby zrobić swojemu przeciwnikowi krzywdę. Ioka w sumie jest trochę podobny w tym względzie, ale nie aż tak dobry jak "Finito". Myślę, że Ricardo znalazłby odpowiedni moment i wciągnąłby Iokę na jakąś straszliwą kontrę. Chociaż trudno mi być obiektywnym, bo Lopez to mój ulubieniec ![]() Typ: Lopez przez Ko Moje walki: Gamboa vs Casamayor Toney vs Gołota (forma Toneya z walki z Holyfieldem) Ricardo Lopez vs Akira Yaegashi Martinez vs Hagler Frazier vs Chisora |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości