siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
16-02-2017, 09:34 AM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
(15-02-2017 11:29 PM)KrychuTMT napisał(a): Ćwiczenia na rotatory niby trochę pomagają, ale nadal wiele brakuje do pełnej sprawności. Lewy bark to jakaś masakra, kiedyś miałem problem aby unieść rękę do góry :V.Rotatorów raczej nie bada się za pomocą prześwietlenia. Jeżeli jakieś wady rotatorów są widoczne na rentgenie, to znaczy że jest już bardzo źle. Konkretne dolegliwości widać dopiero na USG. W moim przypadku pomogła bardzo długa, wymuszona pauza od sportów wszelkich. Bóle miałem klasyczne, czyli ból podczas lewych prostych, do tego nieznośny ból w nocy, połączony z drętwieniem całego barku. A potem w kilku miejscach złamałem prawą rękę. I był to bardzo bolesny "strzał w dziesiątkę", bo przez pół roku nie ruszałem się wcale a po tym czasie zacząłem od roweru. Pierwsze biegi rozpocząłem po dziewięciu miesiącach od złamania a pierwsze lekkie treningi na worku po roku i dwóch miesiącach. Ręka była jeszcze wciąż bardzo mało ruchliwa i nadal pobolewała w miejscu złamania, dlatego kolejnym manewrem była zmiana pozycji na mańkuta. W ten sposób odciążyłem najbardziej eksploatowane lewe rotatory i rozruszałem prawą rękę. Pomogło, bo obecnie o rotatorach zapomniałem a walczyć mogę z obu pozycji ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości