siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
17-04-2016, 07:28 AM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
(16-04-2016 10:08 PM)BOKS napisał(a): @KOXBOXTo się możesz nieco rozczarować. Sam trenowałem niemal bez przerw od 14 roku życia. Najpierw siłownia, potem sztuki walki wszelkie, biegi długodystansowe, regularne pływanie, jazda na rowerze i diabli wiedzą co jeszcze. Nigdy nie brałem żadnych wspomagaczy, jeśli nie liczyć kawy. Niczego. Żadnych kreatyn, białka, koktajli, tabletek... Nic a nic. Przez długi okres czasu figura jak u Marcosa Maidany z walki z Floydem. Tyle że potem dopadła mnie ciężka "choroba rzadka". Niemal rok na lekach, antybiotyki na przemian z chemioterapeutykami. Po zaleczeniu próby powrotu do treningów, ale wkrótce znów przerwa - pierwsze dziecko wymagało czasu... A potem już poszło. Najpierw destrukcyjna ospa w "zaawansowanym" wieku, później drugie dziecka a na koniec skomplikowane złamanie ręki - znów osiem miesięcy pauzowania. W efekcie tego wszystkiego posiadane "naturalne" mięśnie wprawdzie nie zniknęły, jak dzieje się to z mięśniami wyhodowanymi na różnych miksturach, ale obrosły kilkudziesięcioma kilogramami słoniny, której nie powstydziłby się żaden rasowy knur. I z Maidany trenującego przekształciłem się w Maidanę teraźniejszego a waga zaczęła przekraczać setkę. Wygląd może nie skopanego worka, ale też beznadziejny. Próby zbicia tego trwają już od półtora roku i są naprawdę mordercze. Zaś konkluzja jest taka - jak przestaniesz ćwiczyć, to i tak będziesz wyglądał źle. Albo bardzo źle. Tyle że będziesz trochę silniejszy i z trochę (ale niewiele) lepszą kondycją od innych niećwiczących |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości