Beka z rankingów i federacji
|
27-11-2018, 12:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Beka z rankingów i federacji
WBO opublikowało aktualizację rankingu.
Awans Głowackiego na mistrza tymczasowego po wygranej z Własowem nie dziwi. Czwarte miejsce Sulęckiego też nie. Piąty Parzęczewski w półciężkiej już mnie położył. Czytam dalej: Fonfara 10-ty w cruiser! Czy on czasem jeszcze oficjalnie nie zmienił tej kategorii? Ale i tak najlepszy jest dla mnie awans Izu Ugonoha, który wpadł do top15 i może zostać wybrany do obowiązkowej obronie dzięki...no w sumie nie wiem dzięki czemu. W maju Izu wygrywa z Kassim wracając po półrocznej przerwie od pojedynku z Breazealem. Od maja do listopada nie dzieje się NIC oprócz informacji, że Izu stoczy walkę o pasek WBO na gali Michalczewskiego. Gala miała być w grudniu, będzie w marcu - co nie zmienia faktu, że Izu jest już w rankingach. Do głowy przychodzi mi tylko jedno wyjaśnienie: federacja wrzuciła Izu na siłę do rankingu, aby ten mógł walczyć o ten pasek. Wiem, że to boks itd. ale awans i pojawienie się Izu w rankingach po pół roku od ostatniej potyczki, gdzie między walkami będzie docelowo 10 miesięcy przerwy -> no mega słabe to jest. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości