Fajne filmy, które polecacie
|
24-01-2017, 05:29 PM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
14 nominacji do Oscara zebrało La La Land, trochę zmasakrowało konkurencję. Jako, że większość filmów z nominowanych oglądałem (nie licząc ponoć świetnych Manchester by the Sea i Moonlight) typowałbym tak:
Film: La la Land (ew. Manchester by the Sea) - szczerze powiem, że nie przekonuje mnie za bardzo żaden z pozostałych nominowanych filmów. Jedynym zagrożeniem dla tych dwóch tytułów może być Przełęcz ocalonych, ale 1) Gibson jest największym wrogiem Hollywoodu. Inna sprawa, że to film typowo oscarowy. Aktor: pewnie Casey Affleck, zbiera kapitalne recenzje, ale, jak pisałem, samego filmu jeszcze nie widziałem. Aktorka: Emma Stone - nie ma zbytnio konkurencji, chyba, że dadzą Meryl Streep za zasługi. Isabelle Huppert dostała Złotego Globa, ale chyba Oscara nie da rady. Koszmar, że nie ma Amy Adams, która w Nowym Początku i Zwierzętach nocy była fenomenalna. Aktor drugoplanowy: póki co Michael Shannon, ale nie widziałem w akcji jeszcze Aliego i Hedgesa Aktorka drugoplanowa: trzymam kciuki za genialną w Lionie Nicole Kidman, ale nie widziałem w akcji Harris i Williams. Reżyser: Pewnie Chazelle za La la Land, ale ja trzymam kciuki za Deniisa Villeneuve, który robi najlepsze sfi jakie widziałem Scenariusz adaptowany: Nowy początek lub Moonlight Scenariusz oryginalny: pewnie Manchester by the Sea, tutaj akurat nominacja dla La la Land jest nie na miejscu, bo akurat scenariusz to najsłabsza część filmu Animacja: Zwierzogród Piosenka - City of stars z La la Land, ew. Can't Stop the Feeling z Trolli Muzyka: LA LA LAND Zdjęcia: LA LA LAND Montaż: Nie wiem, ale może Nowy początek? Efekty specjalne: zdecydowanie Księga dżungli Dźwięk i montaż dźwięku się nie znam Scenografia: LA LA LAND Kostiumy: Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć Charakteryzacja: Legion samobójców Tak bym to widział |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 117 gości