Plebiscyt forum bokser.org 2016
|
27-12-2016, 03:24 PM
|
|||
|
|||
RE: Plebiscyt forum bokser.org 2016
■Zawodowy pięściarz roku
Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej?- Wasy Łomaczenko. Ze statusu bardzo dobrego boksera, przeistoczył się w gwiazdę i gościa, którego trzeba brać pod uwagę w każdym rankingu p4p. Zrobił jak chciał Waltersa i Martineza, kapitalna sprawa. Rozważałbym jeszcze Crawforda, ale jedna deklasacja to mniej niż dwie deklasacje. Trzecim bokserem nad którym bym myślał to Frampton bo Quigg i Santa Cruz to kapitalne skalpy (ale tu już zwycięstwa były mniej przekonujące). Widziałem gdzieś jeszcze Joshuę w temacie, ale jego rywale póki co to nie ta półka. ■Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Errol Spence Jr - w sumie w ciemno to bym go nie obstawił, pewnie jest kilku bokserów, którzy jeszcze bardziej się wyróżnili, ale faktem jest że Spence zanotował dwa cenne zwycięstwa w dobrym stylu i z prospekta przeistoczył się w godnego challengera. ■Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? Porter - Thurman - walka na szczycie kategorii wagowej, dwóch kozaków, kapitalny przebieg. Dołożyłbym jeszcze Vargas - Salido oraz Chisora - Whyte. ■Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Porter-Thurman - obaj są świetni, pokazali sporo zdrowia i udowodnili, że należy im się miejsce na szczycie półśredniej. ■Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? -Wilder na Szpilce - kwestia dyskusyjna, ale jeden potężny prawy wysyłający Artura do szpitala to po prostu moc. ■Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób?- Łomaczenko - nie wiem czy bardziej zdeklasował Martineza czy Waltersa, ale stawiam na Lomaczenko - Martinez ■Debiutant roku Kto z tegorocznych debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku?- nie mam pojęcia. Może ta Taylor? ![]() ■Trener roku Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Sanchez - ma Golovkina, ma Gassieva, blisko był z Andym Ruizem Jr. Tutaj chyba nie ma konkurencji. ■Promotor roku Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? Hearn - przeniósł centrum boksu z USA do UK. ■Wydarzenie roku Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? -Kowaliow vs Ward - zdecydowania. Walka na szczycie p4p. ■Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Andrzej Fonfara - no kurde. Big rozczarowanie. ■Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg?- Kowaliow - Ward - za dużo klinczu, choć skoro można się było tego spodziewać to czy jest to rozczarowanie? ■Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Andrzej Fonfara w kategorii przegrani ringowi, Tyson Fury oraz Krzysztof Włodarczyk pozaringowi. ■Ulubieniec kibiców Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Krzysztof Głowacki - w sumie w tym roku nie miał zbyt wielkiej konkurencji. ■Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2016? Krzysztof Włodarczyk za głębokie wywiady pozaringowe. W ringu nie widziałem nikogo kto by się zbłaźnił. ■Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2016 roku? Eksplodowała kariera Usyka, który zdobył i obronił pas w ciągu trzech miesięcy i to w walkach ze świetnymi przeciwnikami. Dużo zyskał też AJ bo umocnił swoją pozycję gwiazdy w Anglii. ■Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2016 roku? W sumie Parker-Andy Ruiz jr. Spodziewałem się łatwej przeprawy Parkera, a dostałem zaskakującego dobrego Ruiza i zaskakująco słabego Parkera. ■Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? W sumie nie było tragedii w boksie po tym względem, w poprzednich latach wałki bardziej rzucały się w oczy. Żadna walka którą widziałem na żywo. ■Amator roku Który amatorski pięściarz osiągnął w tym roku najwięcej Nie znam ich, Taylor ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości