Plebiscyt forum bokser.org 2016
|
14-12-2016, 05:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Plebiscyt forum bokser.org 2016
Świat:
Boks zawodowy: ■Zawodowy pięściarz roku Głównie za deklasację rywala, ktory miał być równorzędnym przeciwnikiem nominację zgarnia Terence Crawford a także za wzmocnienie swoją obecnością wagi superlekkiej, która borykała się z problemem braku jakości i mizerii marketingowej ■Zawodowa pięściarka roku Klara Svensson za niespodziewane zdetronizowanie Mikaeli Lauren ■Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Errol Spence, który w latwy sposób uporał się w tym roku z niewygodnymi Algierim i Bundu i potwierdził swoją gotowośc do walki o największe tytuly ■Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa Katie Taylor za to co pokazała w swoich debiutanckich walkach. Jestem przekonany że za rok o tej porze będzie posiadaczką pasa ■Najbardziej emocjonująca walka roku A niech to, dawno nie czulem takich emocji jak w walce Chisory z Whytem mimo że trąciło to freak fightem to jednak dostarczyła niesamowitych emocji ■Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Ward - Kovalev to walka na którą czekało się cały rok i która pozostawiła więcej pytań niż odpowiedzi ■Nokaut roku Nokaut Thomasa Williamsa Jr na Edwinie Rodriguezie ■Deklasacja roku Zgadzam się z poprzednikiem, takiej deklasacji na Postole to się po Crawfordzie chyba nikt nie spodziewał ■Debiutant roku Vijender Singh, choć de facto zadebiutowal w październiku zeszlego roku, to w tym roku zbierał pierwsze poważne szlify i otworzył obdarzony wielkim potencjałem rynek indyjski ■Trener roku Tu znowu zgadzam się z poprzednikem- Sanchez zrobił robotę, choć tu głównie ukłon bardziej w stronę Gasijewa niż Gołowkina, ale o tym kilka akapitów poniżej ■Promotor roku Imperium Hearna robi wrażenie i myślę że z chwilą obecną jest jednym z najlepszych na świecie. Kolejny plusik za zakontraktowanie Ortiza, strzal w 10! ■Wydarzenie roku Ward - Kovalev, a na drugim miejscu Gołowkin - Brook ■Rozczarowanie roku - pięściarz Kell Brook za postawę. Wyszedł do wielkiej walki tylko po pieniądze, a miał atuty żeby ją nawet wygrać. Niestety zwyciężył plan nakreślony jeszcze przed walką, a stracili głównie kibice. ■Rozczarowanie roku - walka Łomaczenko - Walters, kolejny przykład że brak serca jednego zawodnika zepsuł cale piękno widowiska, jakim moglo być to zestawienie ■Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Zeuge - De Carolis, a konkretniej ich pierwsze spotkanie ■Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Nic nie przychodzi mi do glowy, ale wyróżnienie dla sędziów w Rosji, coraz mniej zauważam tam niejasności przy werdyktach ■Największy przegrany roku Czakijew, ktory w tym roku pokazał że na dobre wypadł z czołówki swojej wagi i przestał być poważnym zawodnikiem ■Ulubieniec kibiców Bokserzy, którzy pobili naszych na polskim terenie a jednak wyjechali stąd obdarzeni sympatią i dobrymi życzeniami czyli Eric Molina i Oleksandr Usyk ■Światowy błazen roku Tyson Fury ■Największy wygrany roku Carl Frampton ■Największa niespodzianka roku Na pierwszym miejscu Javiera Fortuny z Jasonem Sosą, a na drugim Andrzeja Fonfary z Joe Smithem, po obydwu byłem nieźle zszokowany ■Amator roku Spośród medalistow z Rio wybór padł na Julio la Cruza, chyba największego dominatora spośród wszystkich kategorii i zawodników amatorskich. Na drugim miejscu Robeisy Ramirez, na trzecim jego rywal z koguciej Shakur Stevenson. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości