Ankieta: Kto wygra - Łomaczenko czy Walters? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Łomaczenko PTS | 9 | 69.23% | |
Walters PTS | 0 | 0% | |
Łomaczenko szybkie KO (do 6 rundy) | 1 | 7.69% | |
Walters szybkie KO | 0 | 0% | |
Łomaczenko późne KO (po 6 rundzie) | 1 | 7.69% | |
Walters późne KO | 2 | 15.38% | |
Remis | 0 | 0% | |
Razem | 13 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Wasyl Łomaczenko vs Nicholas Walters [26 listopad 2016r. Cosmopolitan of Las Vegas]
|
27-11-2016, 01:33 PM
|
|||
|
|||
RE: Wasyl Łomaczenko vs Nicholas Walters [26 listopad 2016r. Cosmopolitan of Las Vegas]
Najlepsza walka Łomaczenki na ringach zawodowych. To nie lada wyczyn zrobić z boksera formatu Waltersa kogos, kto wygląda jak journeyman, który dowiedział się o walce trzy dni wcześniej. Widać, że Ukrainiec potrzebuje solidnych wyzwań, by pokazywać 100% swojego boksu... Choć wydaje mi się, że siódmej rundzie dopiero zaczynał wrzucać wysoki bieg. Jak dla mnie, Łoma to numer 1 p4p jeśli chodzi o umiejętności.
Polscy trenerzy, szczególnie ci trenujący amatorów, powinni oglądać walki śliskiego i sprytnie boksującego Łomaczenki. On nie został przecież wyszkolony w USA przez żadnych Mayweatherów, czy innych Hunterów, tylko przez swojego ojca, nie gdzie indziej niż na Ukrainie. W Polsce pewnie Łomaczenko zostałby nauczony boksu z kijem w dupie, zza podwójnej gardy i lewym prosty. Da się wyszkolić nieortodoksyjnie zawodnika z Europy Wschodniej? A no da. Co do Waltersa, to mam nadzieję, że chłop pozbiera się po takiej porażce. Został na pewno psychicznie zdewastowany i raczej przez to boksu bardziej nie pokocha. Jamajczyk powinien przede wszystkim walczyć częściej, bo ze swoim, nieco flegmatycznym stylem, trudno mu będzie złapać odpowiedni rytm będąc zardzewiałym. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości