Ankieta: Kto wygra walkę Głowacki vs Usyk? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Głowacki PTS | 4 | 16.67% | |
Usyk PTS | 7 | 29.17% | |
Głowacki szybkie KO (do 6 rundy) | 1 | 4.17% | |
Usyk szybkie KO | 0 | 0% | |
Głowacki późne KO (po 6 rundzie) | 10 | 41.67% | |
Usyk późne KO | 2 | 8.33% | |
Remis | 0 | 0% | |
Razem | 24 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Głowacki vs Usyk
|
18-09-2016, 01:17 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-2016 01:19 AM przez redd.)
|
|||
|
|||
RE: Głowacki vs Usyk
- Fajna walka Stępnia z Dąbrowskim. Trochę martwiło mnie to, że Paweł dawał się całkiem łatwo spychać, a cofając się jego ciosy nie miały wielkiej wymowy. Jednak ten pojedynek był dla niego b. dobrą nauką. Dąbrowski to świetny tester jak na PL warunki; bory technicznie, waciany i waleczny, może testować prospektów.
- Cieślak vs Ilie: https://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg Ilie zaprezentował poziom buma. Polsat odwalił totalną kichę sprowadzając takiego rywala dla Michała. - Szymański vs Vilalobos - bardzo emocjonująca walka, świetnie się oglądało. Bardzo duże zaskoczenie na plus. Szymański wypadł przeciętnie i moim zdaniem nie powinien wygrać. Punktowałem 95:94 dla Argentino, ale jeszcze raz musiałbym zobaczyć rundę z KD. - Wawrzyk vs Sosnowski - chyba Andrzej trochę lajtowo podszedł do tej walki, bo był w niej jakiś taki nijaki. Wiele razy aż prosilo się, aby zrobić krok do przodu i mocniej uderzyć, tymczasem Wawrzyk zaboksował b. asekuracyjnie, niewspółmiernie do zagrożenia z jakim miał do czynienia w ringu. Pojedynek do szybkiego zapomnienia, bez większej historii. - Ewa Piątkowska vs Aleksandra M. - Lopez - Bardzo fajnie, że sympatyczna Ewa zdobyła prestiżowy tytuł, ale utwierdziłem się w przekonaniu, że boks pań to nie dla mnie. Walka wieczoru: 9:3 Usyk. Maks widziałbym 4 rundy dla Główki. Remis byłby sporym nadużyciem, nie ma co pisać o żadnych kontrowersjach. Owszem, może 119-109 to ciut za wysoka punktacja, ale wolę już ciut za wysoką dla boksera, który był lepszy, niż bardzo naciągnięty werdykt. Ukrainiec trafiał o wiele częściej, był efektywny i kradł rundy. Usyk pokazał wielką klasę, bo podkręcił jeszcze tempo w rundach, w których jeszcze na zawodowstwie nie boksował. Krzysztof pokazał dzisiaj serce do walki, ale po prostu zabrakło umiejętności. Myślę, że dzisiaj b. niewielu przedstawicieli Cruiser byłoby mu w stanie dać radę. Jednak na świetnie przygotowanego Usyka to nie wystarczyło. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości