Brook vs Golovkin 10.09.2016
|
14-09-2016, 09:51 AM
|
|||
|
|||
RE: Brook vs Golovkin 10.09.2016
Też mi się wydaje, że to trochę zbyt naciągane. Łatwiej mi uwierzyć w wersję:
- narożnik z ręcznikiem przed piątą rundą informują Brooka, że jest źle, że jak zacznie obrywać to natychmiast go poddadzą, albo się zgadza na to albo poddają go już teraz i nie wychodzi do piątej rundy niż na taki motyw. Z tego względu, że skoro - była kontuzja którą można było uznać za powód do przerwania walki - były karty punktowe na korzyść Brooka* to już było bardzo dużo, żeby wprowadzić plan w życie. Nadzianie się głową na szarżującego Golovkina w zwarciu to nie powinien być jakiś większy problem. * - gdyby faktycznie chciano zrobić jakiś przekręt to po czterech rundach mielibyśmy zwycięstwo Brooka na kartach, no chyba że jakaś bukmacherka obstawiła remis. Ale chyba jakieś nietypowo większe zakłady na remis w tym pojedynku wypłynęłyby na światło dzienne już teraz (bo jednak zakłady bukmacherskie takie rzeczy rejestrują i zgłaszają). Dla mnie, tak jak pisze fext, Brook wyszedł szukać cudu, wiedział że jest na skraju i zapewne był świadomy tego, że za chwilę zostanie poddany przez trenera jeśli nic się nie zmieni. Takie ustalenia w narożnikach się zdarzają - z resztą Chisorę w drugiej walce z Furym poddał w sumie promotor a nie narożnik, bo widział że z Derrecka w tej potyczce nic nie będzie. Chcieli po gospodarsku Brooka pociągnąć za uszy jakby jakimś cudem wytrwał 12 rund, daliby mu 116-112 niezależnie od tego co by się działo w ringu i tyle. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości