Brook vs Golovkin 10.09.2016
|
12-09-2016, 08:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2016 08:18 PM przez Hugo.)
|
|||
|
|||
RE: Brook vs Golovkin 10.09.2016
Ta punktacja potwierdza moje najgorsze przypuszczenia, w które sam nie wierzyłem. Dwóch sędziów dało wygraną Brookowi pierwszą rundę. Rundę, w której Brook przez 2,5 minuty "walczył o życie", a w końcówce ze 3 razy trafił. To już nie są oszuści, to są gangsterzy. Myślałem, że takie rzeczy, to się działy w USA za czasów Ala Capone, czy innego Lucky Luciano, ale w Europie w 2016 roku? Chcieli zwałować Gołowkina "na kontuzję" i punktowanie 4 pierwszych rund. To dlatego z Kella po 4 rundzie uszło powietrze, bo miał z założenia walczyć tylko 4 rundy i na tyle był przygotowany.
Dlaczego się nie udało? Albo Brook nie dał rady, bo jednocześnie toczyć wyrównaną walkę z Gołowkinem i skutecznie zaatakować bykiem to nie takie proste. Albo zachował resztki uczciwości i nie chciał do tego przyłożyć ręki (a właściwie głowy). Wyobrażacie sobie, jakie tam gigantyczne pieniądze zostały utopione u buków? Stawka za wygraną Brooka była chyba 5:1. A ile było za remis? Bo przecież wypunktowali Majority Draw. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości