siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
03-06-2016, 09:32 AM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
Ja na pewno w tańszy sprzęt zainwestuję. Maksymalnie w taki.
http://allegro.pl/orbitrek-magnetyczny-o...35555.html Ile ćwiczę na orbitreku? 10 minut na rozgrzewce, potem godzinka treningu siłowego i na koniec 20-25 minut jeszcze raz. Raz na 2-3 tygodnie robię sobie taki maraton, ponad 1h na orbitreku, ale to jak zjem coś niezdrowego czy wypiję jakieś alko w sporej ilości, co mi się rzadko zdarza. Jeśli zaś chodzi o dietę, to nie mam pojęcia jak ją nazwać ![]() Ogólnie, jeśli miałbym nakreślić przykład to tak: - śniadanie - bułka z wędliną + kawa, którą najczęściej odpuszczam, bo raz, że jej zwyczajnie nie lubię, dwa - jak rzadko się pije kawę to działa mega pobudzająca, jest idealna, jak trzeba się szybko rozbudzić, albo zarwać nockę na boksy, jest idealna - drugie śniadanie - jakiś owoc, ja najczęściej wybieram banana, choć ten ma najwięcej kalorii - obiad - duży, gotuję sobie zawsze w niedzielę jedzenie na cały tydzień. Mięso to oczywiście kurczak, ale nie mam licznika porcji, jem tyle, żeby się najeść. Do tego jakaś zupka z warzyw lub same warzywa - jakaś sałatka - podwieczorek - jogurt naturalny lub kisiel - kolacja - najczęściej są to 2 jajka + 2 pomidory, można usmażyć jakiegoś omleta, zrobić sobie sałatkę z tuńczykiem, ale trochę za dużo roboty przy tym, a jak się teraz czasu nie ma, to wybiera się najprostszą wersję kolacji. Takie 5 posiłków powoduje, że naprawdę nie odczuwam głodu i w sumie nie wyobrażam sobie powrotu do starego trybu życia, bo jak wspominałem, zwyczajnie mi te rzeczy nie smakują, są za tłuste. Dam sobie jeszcze szansę z uwielbianym przez siebie kebabem, ale obiecałem sobie, że dopiero wtedy jak na wadze będą widniały jedynie 2 cyfry. Pracy przy tym sporo, ale naprawdę polecam, bo człowiek ma zupełnie inne samopoczucie. Przede mną jeszcze i tak długa droga, ale jakoś mam pewność, że mi się uda. Tak to dokładnie u mnie wygląda ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości