Krzysztof Głowacki
|
18-04-2016, 11:17 AM
|
|||
|
|||
RE: Krzysztof Głowacki
Głowacki zaskoczył nie tylko Kubalę. Ja też (i nie wypominając wielu innych forumowiczów) nie widziałem w nim potencjału na mistrza świata. Okazuje się, że tak jak każdy żołnierz nosi w plecaku buławę marszałkowską, tak każdy bokser ma szansę zdobycia mistrzowskiego pasa. Niektórzy (np. Salido) robią karierę od buma do mistrza. Głowacki nie był bumem, ale zbyt długo czekano z rzuceniem go na głębszą wodę, przez co kibice zaczęli go postrzegać jako jednego z "wiecznych prospektów" Wasilewskiego, jak Kołodzieja i Kosteckiego. Tymczasem on w 2 walkach mistrzowskich pokazał nie tylko charakter i krzepę (bo to u niego było widać zawsze), ale również duże umiejętności bokserskie. Jest kolosalny progres w porównaniu do walki np. z Seferim. Z Cunninghamem Polak nie ustrzegł się błędów, ale pierwszy raz widziałem go tak skutecznie boksującego na dystans. Mocno poprawił też motorykę. Ma szansę być elastycznym stylowo, co może mieć wielkie znaczenie w walkach z tak odmiennymi rywalami jak np. Drozd i Kudriaszow.
http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości