Joshua vs Whyte oraz Masternak vs Bellew
|
13-12-2015, 11:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2015 11:42 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Joshua vs Whyte oraz Masternak vs Bellew
Mi gala w większości uciekła, więc tylko suchy komentarz do walk.
Campbellem miałem się teraz zainteresować bo postanowiłem posprawdzać tych wszystkich olimpijczyków. A tutaj porażka, dla mnie zaskakująca ale nie pierwszy raz okazało się, że nie ma pewniaków w tym sporcie.Ma nauczkę na przyszłość jak Syrowatka, wszystko przed nim Masternak z tego co widzę to przegrał minimalnie, sędziowie mieli remis po 10 starciach więc wał szykowany nie był. Sam przyznał, że brakło mu sił w końcówce, ale uważa że dał dobrą walkę i pokazał, że należy do czołówki CW. Do czołówki należy, ale tej szerokiej na przełomie pierwszej i drugiej dziesiątki. Wprawdzie teraz mistrzem IBF może zostać prawie każdy, ale Drozd, Lebedev, Głowacki to poziom sporo za wysoki. Pewnie wróci, znowu wygra ze 2-3 walki i znów minimalnie przegra z jakimś wyróżniającym się zawodnikiem. Szkoda, tym bardziej że Bellew to nikt wyjątkowy. Walka Barrosso z Mitchellem zupełnie mnie nie jarała. Obejrzałem Eubanka... i żałuję. Nie mogę patrzeć na taką karykaturę jak on, nie wiem może jestem uprzedzony, ale jak ja widzę te jego nieskładne podbródki to głowa boli. Szkoda tylko, że rywal na tyle dziurawy, że te ciosy wyglądały efektownie i były efektywne. Dla mnie Eubanka kasuje każdy gracz z czołówki średniej, Lee, Quilin, Jacobs, Lemieux, Golovkin, Alvarez - każdy. Co do walki wieczoru - ja tam bym był daleki od jakiegoś narzekania na Joshuę. Wprawdzie, nie widzę Cytat: jednak widać było wiele mankamentów, które nie pozwalają mi powiedzieć, że w walce z Kliczko/Furym/Powietkinem/Wilderem/Adamkiem i jeszcze kilkoma innymi rywalami byłby faworytem. Kubala, mógłbyś rozwinąć tę myśl? Bo ja tam widzę tylko pajacowanie z okazji walki o prywatnym podłożu i nic więcej. Fajnie, że Whyte wytrzymał trochę dłużej, ale kondycja i rozłożenie sił kiepskie. Joshua z kolei dość szybko się zregenerował i dwie ostatnie rundy już na fajnej świeżości przeboksował. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 67 gości