Miguel Cotto vs Saul Alvarez
|
18-11-2015, 05:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Miguel Cotto vs Saul Alvarez
"Zapytajcie Oscara De La hoyę, czy odda 1.1 mln dolarów federacji WBC i poczekajcie na jego odpowiedź. Oni chcieli 1.1 mln dolarów opłaty za tę walkę. Czy to jest sprawiedliwe? Nie, nie jest. Organizacja najpierw kreuje czterech mistrzów świata w każdej kategorii wagowej i chce od każdego z nich 3% opłaty sankcyjnej za walkę o pas, a potem my musimy płacić za jej błędy. To nie jest sprawiedliwe. W dniu wczorajszym rozmawiałem z prezesem federacji WBC Mauricio Sulaimanem. On otrzymał od nas odpowiedź dotyczącą takiego postępowania jeszcze przed rozpoczęciem przygotowań do walki z Canelo. specjalnie czekał do ostatniej chwili z ogłoszeniem swojej decyzji, aby wywierać na nas presję. Wczoraj zadzwoniliśmy do niego i usłyszeliśmy, że musimy zapłacić 800,000 dolarów, aby Gołowkin mógł usunąć się w cień i poczekać na swoją walkę o tytuł. Ja zgodziłem się zapłacić dodatkowe 125,000 dolarów i taka była moja propozycja. Na początku nie dostałem żadnej odpowiedzi na moją propozycję, aż wreszcie usłyszałem od niego 'Nie', a następnie, że 'W takim przypadku nie będę już mistrzem świata'. Ja nie potrzebuje tytułów. Mam w domu wystarczającą ilość pasów, a mając w kieszeni 1.1 mln dolarów mogę sobie kupić każdy pas jaki tylko chcę i być mistrzem każdej organizacji w swoim domu. Ja nie potrzebuję tytułów. Ta walka sprzedaje się sama i wszyscy wiedzą czego spodziewać się po tym pojedynku zarówno od Saula, jak i ode mnie. Zabijałem się i ostro trenowałem z Freddie Roachem i wiem, że mogę pokonać Canelo." - powiedział Miguel Cotto .
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 50 gości