Joshua vs Whyte oraz Masternak vs Bellew
|
08-11-2015, 02:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Joshua vs Whyte
Nie będziemy tworzyć bytów ponad potrzebę, bo na dobrą sprawę można by też stworzyć wątek dla walki Eubanka w którym będzie pięć postów.
Co do walki Masternaka to jestem pozytywnie zaskoczony faktem, że promotorzy mu wrzucili takiego dobrego rywala i walkę o znaczący pas. Biorąc pod uwagę, że Rosjanie i bokserzy z RPA mieli dopiero co galę, a Głowacki jest kontuzjowany, to dla Masternaka to obecnie najlepszy możliwy rywal. Co do walki: nie bałbym się o sędziowanie punktowe, a bardziej o pracę ringowego. Jak Masternak zacznie za dużo zbierać bez odpowiedzi jak z Drozdem, to walka może skończyć się po kilku sekundach jednostronnej wymiany. Mateusz znów musi zaboksować najlepiej w karierze bo wg mnie talentu i ogólnych predyspozycji ma więcej niż Tony (który dla mnie jest podobnym przeciętniakiem jak Cleverly). Ja bym na miejscu Mateusza postawił na bicie na wstecznym i postawienie na pracę nóg, ale...nie wiem czy to potrafi/czy zdąży wyćwiczyć taki styl na dobrym poziomie do grudnia. Trzymam kciuki, walka absolutnie do wygrania. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 60 gości