Polityka ogólnie.
|
22-05-2015, 01:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
Ja drugiej debaty nie widziałem, tylko tyle co na powtórkach. Ja tam zwycięzcy starci w TVN nie widziałem, obaj kandydaci byli bardzo do siebie podobni, bardziej odjeżdżali od pytania niż podczas pierwszej debaty. Oni w sumie walczyli o te głosy niezdecydowanych i chyba nikogo nie przekonali. Wyliczanka Dudy o obietnicach to kiełbasa wyborcza - kto to kupi to kupi, kto nie to nie.
Na pewno Komorowski dobrze wykorzystuje fakt, że jest prezydentem i może coś realnie zrobić, popchnąć jakąś ustawę itd. Oczywiście to też rzutuje na niego, że robi to teraz a nie przez pięć lat prezydentury A co do choriągiewki to wg mnie to był dobry ruch Dudy, dobre zagranie psychologiczne, w idealnym momencie. Inna rzecz, że reakcja Komorowskiego i Olejnik też jak najbardziej prawidłowa, choć plus że Duda ich zaskoczył. Dla mnie debata remisowa. Swoją drogą dziś Duda był w Katowicach i dość długo rozmawiał z jakąś kobietą o in vitro - ciekawy jestem czy jest podstawiona przez PO. Tak czy siak, na pewno lepiej to wygląda w tv jak ktoś próbuje spokojnie porozmawiać z kandydatem na trudny temat.' Jeszcze dwa dni i spokój na pół roku |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 157 gości