Polityka ogólnie.
|
18-05-2015, 09:43 AM
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
Dziś obejrzałem sobie powtórkę tej całej debaty i żałuję. Było to jeszcze słabsze od Tusk vs Kaczyński. Komorowskiemu już ewidentnie osuwa się grunt pod nogami i traci panowanie nad sobą. Przez pierwsze kilkanaście minut ładnie trzymał fason i punktował Dudę, ale od mniej więcej połowy debaty zaczął straszyć PiSem. Duda mimo, że z merytorycznego punktu widzenia był tak samo beznadziejny jak konkurent lepiej wytrzymał trudy tej debaty. Mógł jednak zupełnie zmiażdżyć Komorowskiego tekstem o WSI w ostatnim przemówieniu, wiedząc, że Bronek już nie odpowie, ale nie wykorzystał szansy. Szkoda, że nie prowadził debaty red. Kraśko. Przynajmniej śmiesznie by było. Do wszystkich, którzy zamierzają oddać ważny głos w drugiej turze. Dobrze się zastanówcie czy wolicie chleb z masłem czy masło z chlebem
![]() Jarubas - Figurant Piechocińskiego. Niby twierdzi, że chłop z dziada pradziada, ale nie wygląda na takiego, co by cep choć raz miał w ręku. Zresztą PSL i tak zawsze olewało te wybory ciepłym moczem. W sejmie spokojnie ogarną te 5%. Ogórek - W SLD to już chyba powoli gaszą światło. Żadna inna partia nie leci tak w dół jak oni. Podejrzewam, że ta pani robiła jedynie za słup reklamowy firmy odzieżowej aby nachapać się jeszcze kasy jeśli można. Kowalski - Abstrahując od tego, że RN to zupełnie nie moje klimaty, to nie wyobrażam sobie aby prezydentem miał zostać jakiś koleś z siłki. Co nie zmienia faktu, że gada czasem do rzeczy. Kukiz - Coś mi tu śmierdzi. Na początku kampanii wiele wskazywało na to, że nie zbierze 100000 podpisów, a tu po kilku miesiącach 20% poparcia. Pomijam już, że z tych 20% mało kto wie co to są i z czym się wiążą JOWy. Tuż przed wyborami sporo było go w propagandowych mediach, co może sugerować, że ktoś za nim stoi. Pytanie kto ? Korwin - o nim napisano już wszystko. Całe szczęście, że spada mu poparcie. Wilk - Korwin jr. Braun - Idealny kandydat na takie debaty jak wczoraj. Zarówno Dudę jak i Komorowskiego zmiótłby aż by się kurzyło. Elokwencją nikt nie może się z nim równać. Gorzej z programem. Intronizacja Chrystusa Króla i broń atomowa dla Polski. Jak miałem minimalne wątpliwości czy nie oddać na niego głosu, tak tymi słowami rozwiał je zupełnie. Tanajno - Demokracja Bezpośrednia jest chyba najbliższa moim poglądom, toteż oddałem głos na tego kandydata w I turze. Wprawdzie ex-lewak, ale trudno się mówi. Jest to też jedyny z kadydatów, który utrzymuje regularny kontakt z wyborcami poprzez FB Jeszcze jedno. Kilka miesięcy temu próbowano mnie tu uświadomić, że wybór D. Tuska na "Prezydenta Unii Europejskiej" tak dużo przyniesie Polsce i będzie reprezentował on interesy Polski w UE. Jakie są te zmiany dotychczas ? Ostatnio obiło mi się coś o uszy, że nie dość, że mamy problem z imigrantami z Ukrainy to jeszcze przyślą do nas Arabów i Murzynów. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości