Polityka ogólnie.
|
06-05-2015, 07:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
(06-05-2015 07:03 PM)Martin napisał(a): @Redd Wiesz, jeżeli chodzi o merytoryczną dyskusję, to w polityce, szczególnie w czasie kampanii wyborczej trudno o nią i nie uważam, aby Komorowski byłby wyjątkiem w tym przypadku. Ale tak jak napisałem w poprzednim poście, prezydentowi wypadałoby pojawić się na takiej dyskusji, a że tego nie zrobił - szkoda. Zresztą, trudno mi oceniać merytoryczną stronę debaty, która de facto (z Komorowskim) się nie odbyła ![]() --- Swój głos oddam na kogoś z dwójki Wilk / Kowalski, ze wskazaniem na tego pierwszego. Do Kowalskiego podchodziłem z bardzo dużym dystansem, ale gdy już przezwyciężyłem trochę stereotypowe podejście do niego, to dostrzegłem sporo sensu w tym co mówi. Jednak raczej swój głos oddam na Wilka - blisko mi do jego poglądów, ponadto posiada naprawdę sporą wiedzę i inteligencję.
Jeszcze jakiś czas temu rozważałem głosowanie na Kukiza, ale nie zgadzam się z jego głównym postulatem dotyczącym ordynacji wyborczej. Uważam, że JOW-y, w obecnej sytuacji, całkowicie zabetonowałby scenę polityczną w Polsce. Mielibyśmy system dwupartyjny PiS i PO - dopływ świeżej krwi do polityki zostałby tym samym całkowicie zatrzymany. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 47 gości