Polityka ogólnie.
|
06-05-2015, 06:47 PM
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
(06-05-2015 06:15 PM)Martin napisał(a): Masz prawo do takiej opinii. Ja z kolei uważam, że prezydent państwa nie powinien marnować czasu na dyskusję z tego typu osobnikami. Naprawdę uważasz, że rozmowa na temat np. funkcjonowania państwa, polityki zagranicznej czy obronności (a więc te dziedziny, gdzie prezydent posiada prerogatywy) z Korwinem czy Braunem ma jakikolwiek sens? Liczyłbyś na merytoryczną dyskusję? Wiesz, jeżeli Komorowski jest tak doświadczony, obyty i przenikliwy, to powinien ograć resztę jak chce. Do tego, wczorajsza debata, prawie zupełnie ograniczała pole do konfrontacji, czy dyskusji - była raczej prezentacją kandydatów, co ogólnie rzecz biorąc, było dosyć wygodną formułą dla Komorowskiego. Poza tym, zauważ, że owi kandydaci zebrali odpowiednie poparcie obywateli, wymagane do kandydowania - więc dlaczego głowa państwa miałaby się na nich wypinać? Komorowski wybrał opcję bezpieczną dla siebie, ale moim zdaniem strachliwą i asekurancką -> znając jego tendencję do plecenia głupot, to całkiem możliwe, że nawet w takiej formie dyskusji zaliczyłby wpadki, co odjęłoby mu kolejne procenty. Moim zdaniem przyzwoitość wobec obywateli, nakazywałaby pojawienie się podczas takiej dyskusji prezydentowi. @Kubala to dosyć dobrze opisał i w pełni zgadzam się z jego opinią.
Nie nazwałem Komorowskiego debilem, choć w głębokim poważaniu mam jego zdolności intelektualne (czy raczej ich brak). Jednak jeżeli komuś w szybkim tempie ubywa 20% poparcia, to raczej nie jest to kwestią przypadku, a raczej jest kwestią nieudolności.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 124 gości