Rankingi - Cruiserweight
|
28-12-2014, 02:32 AM
|
|||
|
|||
RE: Rankingi - Cruiserweight
(28-12-2014 12:55 AM)CCConeser2 napisał(a): Gdyby dawać pozycję bokserom za potencjał, to równie dobrze można by było umieścić Joshuę przed Kliczką.Mam na myśli aktualny potencjał. (28-12-2014 02:09 AM)Gogolius napisał(a): Dokładnie o to chodzi. Masternak był mistrzem EBU, nie skompromitował się z obecnym mistrzem WBC, w ładnym stylu pokonał solidnego, doświadczonego Mormecka. I za te osiągnięcia jest zdecydowanie wyżej niż Usyk.Ok, rozumiem. Ale dla mnie ranking jest czymś innym. Jest uszeregowaniem bokserów poczynając od aktualnie najlepszego. A jeżeli zestawiam ze sobą dzisiejszego Mastera z dzisiejszym Usykiem, to ciężko wyobrazić mi Polaka jako faworyta. Tak samo z dzisiejszymi Włodarczykiem, Afolabim, Arslanem i Czakijewem. Rozumiem, że Ukrainiec jest jeszcze świeżakiem na zawodostwie, ale uważam, że można zaryzykować i umieścić go już teraz w TOP5. 1. Marco Huck 2. Grigorij Drozd 3. Denis Lebiediew 4. Yoan Pablo Hernandez 5. Ołeksandr Usyk 6. Dmitrij Kudriaszow 7. Ilunga Makabu 8. Thabiso Mchunu 9. Mateusz Masternak 10. Krzysztof Włodarczyk |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości