Carson 18.10.2014
|
18-10-2014, 12:10 PM
|
|||
|
|||
RE: Carson 18.10.2014
Mysle ze nadwaga siegajaca niecalych dwoch funtow nie moze byc nazywana koncentrowaniem sie na jedzeniu. Rubio mlody nie jest, tydzien przed walka na kontrolnym wazeniu mial 168 i komentowano to ze to jest gorna granica tego bo sredni zrzucaja wlasnie do 8 funtow w ostatnim tygodniu walki (GGG mial bodajze 165-166). Rubio zrzucal az doszedl do 161,8. Zaplacil, stracil pas WBC Silver i ewentualne mandatory u Cotto - ale przynajmniej bedzie w formie.
Jak jest catchweight/bokser jest ewidentnie za szczuply na wazeniu to cyrk, a jak ktos odpuszcza 2 funty zeby wlasnie tego oslabienia uniknac to tez cyrk ![]() Ja nie wykluczam zagrywki taktycznej, podobnie jak to zrobil Salido z Lomaczenka. Anyway faworytem GGG aczkolwiek dla mnie jak zazwyczaj daje mu 90:10 to dzis 70:30, a Rubio uwazam z jego najgrozniejszego rywala w karierze (przegrana Golovkina mnie zaskoczy ale nie zszokuje). Co do Donaire-Walters to kibicuje Filipinczykowi ale licze siez tym ze moze faktycznie pasc przed czasem. Wolalbym nawet porazke Nonito ale w dobrym stylu niz jego fatalna dyspozycje z walki z Vicem lub kontrowersje z ostatniej potyczki. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości